avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apometru spart
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apometru spart

Am un apartament in care din luna august a anului trecut nu mai locuieste nimeni (o data pe luna ma duc si mai verific daca este totul in ordinu pe acolo), acum cateva zile prin asociatia de proprietari sa hotarat sa se verifice toate apometrele fiind pierderi de apa , au venit 2 baieti pentru a lua apometrele si a le face verificarea metrologica si cand sa ia apometrul de la baie a vazut ca avea cercul spart,l-am intrebat ce sa fac si daca este posibil sa imi iau altul nou pentru a nu avea probleme la asociatie .Mi-a fost inlocuit apometrul si cand am dus actele la asociatie domnul presedinte mi-a comunicat ca o sa suport eu toate pierderile de apa pentru ca aveam aceasta problema cu toate ca acolo sunt trecute 0 persoane la asociatie. I-am explicat ca nu stiam de aceasta problema apometrul fiind situat in masca unde se afla si tevile de apa si eu nu il verific de fiecare data cand ajung la apartament deoarece apa este inchisa din luna august (atunci cand a venit seful de scara si a facut citirea si era totul in ordine fara nici un defect) eu acum cum sa procedez in aceasta situatie pentru a nu plati ceva ce nu am consumat . Presedintele tot o tine una si buna ca am umblat in apometru am invartit de rotitele acelea de pe apometru si am dar inapoi ce s-a inregistrat .ce pot sa fac in aceasta situatie
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2013
ContSters284814, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 09:45, 14 Martie 2013
(atunci cand a venit seful de scara si a facut citirea si era totul in ordine fara nici un defect)

Si atunci cum are cadranul spart, daca in luna august apometru era in buna stare de functionare iar acum este spart, cum o sa demonstrati ca nu ati consumat apa care va este imputata??
Chiar daca nu locuieste nimeni poate ati uitat robinetul deschis o luna de zile....nu cred ca aveti prea multe de facut in aceasta situatie.
cineva m-a sfatuit sa vorbesc cu seful de scara ce-l care a citit apometrele ultima data si sa imi faca o declaratie ca era totul in ordine , dar nu stiu daca o sa o accepte cei de la asociatie pentru ca nu se inteleg cu seful de scara sunt certati!!!
pai daca era robinetul deschis nu se auzea cand curgea si spuneau la asociatie vecini?
apometrul este montat in masca aceia unde sunt si tevile de apa , nu este tras in baie cum am vazut la alte persoane
Presedintele tot o tine una si buna ca am umblat in apometru am invartit de rotitele acelea de pe apometru si am dar inapoi ce s-a inregistrat

Aceasta afirmatie si cu cea de jos se bat cap in cap:
cineva m-a sfatuit sa vorbesc cu seful de scara ce-l care a citit apometrele ultima data si sa imi faca o declaratie ca era totul in ordine , dar nu stiu daca o sa o accepte cei de la asociatie pentru ca nu se inteleg cu seful de scara sunt certati!!!

Daca stie toata lumea ca este o problema cum sa spuna acum ca totul este ok??

pai daca era robinetul deschis nu se auzea cand curgea si spuneau la asociatie vecini?

Si daca se aude ca este deschis un robinet duneavoastra stiti daca este de la vecinul de sus, la cel de jos sau de la alte etaje??

apometrul este montat in masca aceia unde sunt si tevile de apa , nu este tras in baie cum am vazut la alte persoane

Tocmai ca este montat in nise nu are acces la el nici copilu, nici pisica, nici bunica, este foarte greu de crezut ca a fost lovit "din greseala"......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu apometrele Hamarsold100 Hamarsold100 Eu am 2 apometre , unul se afla in curte si altul in afara curtii, amandoua pentru apa rece. Cel din curte a inregistrat din luna septembrie 2016 pana in ... (vezi toată discuția)
Sistarea furnizarii apei ENGFULL ENGFULL blocul are 3 scari de vreo 3-4 luni cei de la aquavas de anunta ca sunt pierderi f mari , duble fata de consumul inregistrat la citirea apometrelor de ... (vezi toată discuția)
Plata consumurilor de apa rece si calda cu 40% mai mult nsc0 nsc0 Buna seara, Am o problema cu asociatia de locatarii care de mult timp imi trece la intretinere, consumuri de apa rece si calda marite ~ cu 40% fata de cit ... (vezi toată discuția)