avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Deces copilas in perioada concediului de crestere a ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Deces copilas in perioada concediului de crestere a copilului

Buna seara! Am o mare rugaminte la dumneavoastra. Am o prietena care a nascut in luna aprilie 2013 iar in 11 august 2013, din pacate, copilasul a decedat, doar 3 luni a stat in concediu de crestere a copilului. Si-a reluat serviciul cu data de 12 august pana in prezent. Intrebarea mea e urmatoarea: poate beneficia de somaj? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:53, 10 Decembrie 2013
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 16
(1) Dreptul la indemnizațiile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 și art. 9 alin. (4) și(5) încetează cu ziua următoare celei în care:
...
b) a avut loc decesul copilului.
...

2. Poate beneficia de indemnizatie de somaj daca:
- ii inceteaza contractul individual de munca din motive neimputabile;
- daca in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj are 12 luni stagiu de cotizare la somaj.

3. - In cele 24 de luni nu intra si lunile in care a fost in concediu de maternitate si in concediu crestere copil (CCC).
- Pentru completarea celor 12 luni se vor lua luni de cotizare la somaj de dinainte de a intra in concediu de materitate si in CCC.
Multumesc mult de raspuns! din pacate prietena mea a fost in concediu de risc maternal incepand cu luna a 4-a de sarcina iar in total are cotizat 7 luni. Dina pacate, nu se incadreaza. Multumesc inca o data!
1. Lunile de concediu de risc maternal nu sunt luate nici ele in calculul celor 24 de luni.

2. Se vor lua in calcul 12 luni de dinainte de CCC, concediul de maternitate si concediul de risc maternal su orice alt concediu medical.
Ultima modificare: Marți, 10 Decembrie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa indemnizatie de crestere a copilului shusha shusha Buna ziua! Vroiam sa va intreb daca dupa concediul de crestere a copilului se poate lua indemnizatie de somaj? Si in ce conditii?? Nu am cu cine sa las fetita ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de somaj in urmatoarea situatie?? loredanarusnac2 loredanarusnac2 Buna ziua. Ma aflu in situatia urmatoare: din iunie 2013 sunt angajata cu contract pe perioada nedeterminata la o firma,din decembrie 2013 am intrat in ... (vezi toată discuția)
Gravida cu contract determinat beredenisa beredenisa Buna ziua, am o problema sunt gravida in luna a VI a si sunt angajata la o firma pe perioada determinata. In 30.06 imi expira contractul de munca si am fost ... (vezi toată discuția)