avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa indemnizatie de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa indemnizatie de crestere a copilului

Buna ziua! Vroiam sa va intreb daca dupa concediul de crestere a copilului se poate lua indemnizatie de somaj? Si in ce conditii?? Nu am cu cine sa las fetita ca la cresa din sectorul 6 tre sa astept dupa 118 copilasi pe lista inaintea noastra,,, si ma gandeam sa-mi mearga si cartea de munca!! Va multumesc anticipat! :)
Cel mai recent răspuns: shusha , utilizator 17:48, 16 Septembrie 2013
1. Puteti sa beneficiati de indemnizatie de somaj daca angajatorul va concediaza din motive neimputabile dvs. (cum ar fi desfiintarea postului ocupat de dvs.).

2. A doua conditie ar fi ca in cele 24 de luni de dinainte de a intra in concediu de maternitate si apoi in CCC sa fi avut 12 luni stagiu de cotizare la somaj.
Nu e obligatorie cotizatia de somaj platita de angajator? Asa cum se platesc asigurarile medicale. Multumesc anticipat!
1. - Asa este cum spuneti dvs.
- In cazul dvs. stagiul de cotizare la somaj este perioada in care ati lucrat cu contract individual de munca (CIM).

2. Daca in cele 24 de luni de dinainte de a intra in concediul de maternitate aveti 12 luni lucrate veti putea beneficia de indemnizatie de somaj daca va inceteaza CIM cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului).
Ok, am inteles, inainte sa intru in prenatal , am avut vre-o 11ani fara pauza in cartea de munca,,,si am inteles ca si acum toate taxele sunt achitate, inclusiv, cele pentru somaj,,, ramane doar sa fie si directorii de acord, in cazul in care nu rezolv nimic cu cresa. Sa va dea Dzeu multa sanatate pt ca m-ati luminat! O zi buna! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa ccc ionela2682 ionela2682 Buna ziua . contractul de munca incepe in data de 03,07,2012se va incepe suspendarea {CCC} din data 09,05.2014 pe o perioada de 2 ani .Intrebarea mea este :pot ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa concediu de maternitate kmi20 kmi20 Buna ziua,cum se calculeaza somajul dupa terminarea concediului de maternitate?Ce perioada voi beneficia de somaj daca am lucrat 2 ani inainte de a ramane in ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea din concediu de cresterea copilului ursu georgeta ursu georgeta as dori sa stiu daca dupa terminarea concediului de cresterea copilului pot intra in somaj si in ce conditii (vezi toată discuția)