avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Exclusivitate contract serviciu public
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Exclusivitate contract serviciu public

Buna ziua,
As vrea sa stiu daca PRIMARIA poate incheia un contract de exclusivitate cu o firma privind serviciul public de dezinsectie, dezinfectie, deratizare si tratamente fitosanitare si apoi sa oblige asociatiile de proprietari sa incheie contracte cu aceea firma.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: companiaddd , utilizator 10:50, 2 Martie 2023
Este hazardat a emite raspuns
Puteti sa va interesati direct la autoritatea publica locala
Primaria incheie contract cu o firma de dezinsectie/deratizare/dezinfectie, dar...... nu obliga asociatiile sa lucreze cu acea firma, ci ea, firma, vine in bloc si face periodic dezinsectie, deratizare in mod gratuit.

Daca doriti in mod suplimentar sa faceti alte asemenea lucrari puteti contracta alta firma, de data asta pe banii asociatiei.

Asa este in Bucuresti.

Conducatorii au invatat lectia din '89 si stiu ca daca nu ofera facilitati si un trai mai bun bucurestenilor fata de restul tarii, pot avea mari necazuri.
De aceea in Bucuresti salariile sunt cele mai mari, apa cea mai ieftina, energia termica cu pretul cel mai scazut din tara..., iar dezinsectia-deratizarea gratuita.
Noi avem toate aceste utilitati in stil monopol, fara a avea posibilitatea sa negociezi, sa treci la alt furnizor... iar dezinfectia-deratizarea-dezinsectia contra cost.
Am inteles ca in Bucuresti asociatia poate solicita container gratuit pentru gunoiul rezultat la reparatii. Si la noi sunt saritori cei de la firma de stat ce se ocupa de salubrizare (obligatorie si unica), dar un container te costa cel putin 300 lei.

Asa ca pe mine nu ma mira intebarile lui @vasile 12. Este posibil ca in unele orase, primaria sa-si fi infiintat o firma a sa care sa faca dezinfectia-deratizarea la tarifele stabilite si/sau controlate de primarie.
Buna ziua! In primul rand nu se numeste un contract de "Exclusivitate" ci contract de "delagare de gestiune"! Practic, o primarie, consiliu local, in urma unei derularii unei proceduri de achizitie publica, dupa ce desemneaza castigatorul, care ar putea fi teoretic orice societate de profil autorizata, va delega aceste servicii societatii respective. Acest lucru este valabil pentru combaterea sobolanilor si tantarilor, in functie de procedura posibil sau nu si impotriva capuselor, asupra zonelor publice verzi ale localitatii respective, subsouri de blocuri, in principiu in zone publice unde prezenta acestor vectori de disonfort ar putea reprezenta un pericol pentru sanatatea publica. Acest lucru nu inseamna ca in localitatea respectiva, un agent economic sau persoana fizica nu ar putea beneficia de aceste servicii, contra cost, de la orice alta societate de profil autorizata. Nu exista exclusivitate! Nici nu ar fi legal asa ceva!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia de proprietari trebuie sa aiba un contract cu o firma de dezinsectie, deratizare? selenamatake selenamatake Buna dimineata! Revin cu inca o problema, pentru ca cei din asociatia noastra de proprietari nu fac mai nimic la bloc, si ne baga si bete in roate celor care ... (vezi toată discuția)
Ce legi obligă asociaţiile de proprietari să facă deratizarea, la sesizarea locatarilor ? asd1 asd1 Care sunt obligațiile Asociațiilor de Proprietari referitor la dezinsecție/deratizare ? Ce articole de legi îi poate obliga pe șefii de Asociații de ... (vezi toată discuția)