avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte la o casa - contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte la o casa - contract de intretinere

Buna seara

Am si eu o mica nelamurire
Astazi am incheiat niste acte intre mama mea si noi 2 (eu si cu sotia) la notar...este vorba de un CONTRACT DE INTRETINERE, intrebarea este urmatoarea, exista vreo diferenta intre un CONTRACT DE VANZARE-CUMPARARE CU PROPRIETARUL CU DRPT DE UZUFRUCT si acest CONTRACT DE INTRETINERE?

adica mama poate sa se razgandeasca cumva si sa intampinam probleme? sau poate sa intervina altcineva si sa se anuleze contractul din diverse motive?

astept raspunsurile d-voastra
multumesc frumos o seara placuta
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 20:24, 3 Decembrie 2013
diferența este că în timp ce contractul de v/c e definitiv cel de întreținere e atacabil dacă nu vă îndepliniți obligațiile asumate prin contract.
în ceea ce privește intervenția altcuiva, mai aveți frați?
mai am un frate!

si banuiesc ca nu se mai poate face nimic. Oricum nu-mi fac probleme, dar cine stie vreodata
fratele poate interveni după decesul mamei și să conteste contractul de întreținere.
Este contract de intretinere sau contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere? Ce obligatii aveti conform contractului?
este contract de intretinere...clauzele sunt urmatoarele, sa ma grija de ea, sa platesc utilitatile , medicamentele etc

Alte discuții în legătură

Dezmostenirea unui copil! ariannna1985 ariannna1985 buna ziua! Ma puteti ajuta va rog cu un sfat! Mama are doi copii, pe mine si un frate mai mare, frate care din pacate a ajuns alcoolic si a devenit violent. ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare cumparare cu clauza de renta viagera psiholog_elena psiholog_elena Buna ziua, as dori sa intreb un avocat pentru a-mi explica situatia in care ma aflu. Parintii mei au impreuna o casa si un teren. Tatal a murit iar prin ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare pusa2mimi pusa2mimi Va rog sa ma lamuriti daca este acelasi lucru si ce presupune: 1. Contract de vanzare cumparare cu intretinere viagera si drept de uzufruct 2.Contract de ... (vezi toată discuția)