avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Drepturi de autor, impozitare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Drepturi de autor, impozitare

Buna ziua. Am vrut sa-mi platesc impozitul pe casa si m-am trezit la admin financiara cu aproape 3000 ron ref impozite neplatite pe drepturi de autor 2011-2012, cu obligatia de plata pana la sf anului, ca sa fie fara penalitati. Este legal? Este adevarat ca am avut un contract, dar eram convinsa ca firma mi-a achitat tot. La ce institutii trebuie sa ma adresez ca sa vad din ce este formata suma? Daca puteti sa-mi spuneti si baza legala pentru taxarea drepturilor de autor, sa o citesc si eu. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: laurabica , utilizator 15:37, 8 Decembrie 2013
Drepturile de autor sunt impozitate cu 10%. Cel mai probabil, pentru ca nu ati optat pentru impozitare de 16%, Anaf va solicita achitarea diferentei de 6%. Da, este legal.
Baza legala: Codul Fiscal, art. 52.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit forfetar societate dizolvata alinaeg alinaeg Societate comerciala cu activitate principala baruri fără punct de lucru și fără activitate din 2006, fără datorii, cifra de afaceri 0, dizolvata în ... (vezi toată discuția)
Drepturi autor si indemnizatia crestere copil anioana09 anioana09 Buna ziua, am contract carte de munca si un contract drepturi autor. Pe acesta din urma, angajatorul a platit 10%. Cum stiu cat mai am eu de plata ? Sa ... (vezi toată discuția)
Oare raman platitor de impozit pe profit Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Am solicitat un raspuns la Anaf pentru spetza mea, citez: ,,Societatea are ca obiect principal de activitate ,, Comert cu amanuntul prin ... (vezi toată discuția)