avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1897 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Impozit forfetar societate dizolvata
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Impozit forfetar societate dizolvata

Societate comerciala cu activitate principala baruri fără punct de lucru și fără activitate din 2006, fără datorii, cifra de afaceri 0, dizolvata în 2012. Conform O.U.G 34/2009 impozit forfetar aplicat pe 2009 și 2010 creează acestei societăți o datorie de 4000 Ron. Datoria se transfera pe persoana fizica, am primit somație și titlu executoriu de la ANAF. POT CÂȘTIGA ÎN INSTANȚĂ ANULAREA ÎN BAZA H.G 488/2009?
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 23:17, 8 Septembrie 2014
Am avut eu o situatie similara. Societatea nu a depus bilant la ONRC (prin 2007 sau 2008 - nu mai stiu de cand se depun direct de adm fin la ONRC) si Registrul Comertului a solicitat prin 2010 dizolvarea. Intre timp a aparut imp. minim si implicit datorii catre bugetul de stat - in jur de 4500 - debitul + accesoriile. Fiscul a facut opozitie la dizolvare si a cerut insolventa societatii.

Ulterior, pentru ca toate adresele soseau la sediul social - care desi nu era expirat nu mai era in realitate sediu social pt ca administratorul vanduse respectiva proprietate si nu avea acces la corespondenta, Fiscul a solicitat atragerea raspunderii administratorului. A existat proces pt ca atunci atragerea raspunderii admin nu o putea decide orice inspector fiscal ci era de competenta judecatorilor si procesul a fost castigat instanta hotarand ca administratorul nu a fost raspunzator pentru neplata acelui impozit. In mod similar CA a fost egala cu 0 in perioada existentei imp. minim.

Am presupus ca si in cazul dv. a fost atrasa raspunderea admin. dar de un inspector fiscal. Informatiile prezentate de dv. nu sunt foarte clare (cel putin pt mine)
Nu am studiat dosarul ANAF. Singurele informații pe care le dețin sunt de la fostul contabil al societății și o somație cu titlu executoriu. Perioada 2007-2013 am fost plecat din țară. În 2012 societatea a fost dizolvata. Nu știu cum ar trebui sa procedez, sa achit sau sa contest aceasta decizie ? Nu dețin bunuri sau venituri pe numele meu. Ar trebui sa merg sa consult un avocat ? Multumesc
In primul rand trebuie sa obtineti informatii. Situatia juridica si fiscala a societatii.
Sunteti sigura ca soc a fost dizolvata? Cum a ajuns sa fie urmarita PF?

In cazul meu informatiile au fost obtinute de pe net. Nu se cunostea numele administratorului judiciar, nu se cunostea cum se ajunsese la insolventa --- in mod normal trebuia un debit de 10 ori mai mare ca sa poata fi ceruta insolventa.

Am vorbit cu mai multi avocati si toti au recomandat sa se achite debitul. Administratorul judiciar cerea si el vreo 3000 lei. La admin. financiara mai existau si acolo niste debite pt o amenda neplatita (o declaratie nedepusa), mai figura in mod incorect cu un 394 nedepus etc. In plus administratorul statutar figura cu cazier fiscal. Toate acestea au fost remediate. Dar primul pas a fost strangerea informatiilor. Acestea le puteti afla si fara avocat apoi, dupa ce le obtineti, in functie de ce aflati puteti evalua situatia si sa vedeti daca se impune sau nu prezenta unui avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune firma andrei0123 andrei0123 Buna ziua, vreau sa scap de o firma cu datorii la stat, in valoare de 5500 ron pt. bilanturi nedepuse si impozit forfetar, precizez ca firma este declarata ... (vezi toată discuția)
Raspunderea administratorului atrasa solidar cu firma LaurTib LaurTib Sunt un administrator al unui srl cu asociat unic (tot in persoana mea). In urma cu 7 ani Fiscul a executat toate bunurile firmei. Firma nu a mai avut ... (vezi toată discuția)
Firma cu datorii dizolvata din oficiu claudia_d claudia_d Firma dizolvata din oficiu, infiintata in 2011, cu datorii (cas, cass, impozit pe salarii in val. de 20050 lei inclusiv penalitati), declarata din oficiu in ... (vezi toată discuția)