avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit societate nebancara
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit societate nebancara

ce se poate intampla daca nu platesc ratele la provident?au dreptul sa ma agreseze fizic si verbal reprezentantii acestora?
Doamna, este un contract comercial. Cine il obliga pe debitor sa fie de acord cu dobanzile respective? daca si le asuma, este treaba lui.

Semnezi un contract. Este normal sa intrebi pretul. legea il obliga sa treaca pretul total al contractului. daca tu, ca debittor, nu te uiti, este problema ta.

Limiteaza cineva pretul la paine? la oua? la carne? doar piata limiteaza preturile, prin evolutia cererii si ofertei.
Ma bucur ca sunteti un capitalist liberal convins dar sa stiti ca cei care incheie astfel de contracte nu sunt toti persoane cu studii superioare si care sa aiba cunostiinta in domeniu de fapt pe asta se si bazeaza si pe disperarea clientului care este de obicei o persona in nevoie mare de bani (ma intreb oare pentru cine mai exista infractiunea de insalaciune )de multe ori aceste societati se folosesc de tot felul de termeni juridici si financiari pe care oameni nu ii inteleg in contracte iar cand intreaba ce sunt acei termeni li se spune tot felul de minciuni.
Eu am avut pot sa zic norocul sa asist la negocierea unui astfel de contract intre un client si o societate de acest fel clientul fiind cunostiinta a mea,mi-ar lua o pagina intreaga sa descriu cate minciuni i se ziceau verbal si cum scria total altceva in contract desigur cel care acorda creditul nu mentiona nimica de acest lucru,norocul acestui potential client a fost ca i-am explicat eu cam care este valoare adevarata a creditului iar cand a aflat s-a albit la fata si desigur nu la mai luat.
Ultima modificare: Vineri, 29 Noiembrie 2013
alina_25, utilizator
Daca nu te pricepi, ia cu tine pe cineva care se pricepe, asta e ideea.. daca nu casti ochii, casti punga. Nu e datoria aluia la care te duci sa iti explice termenii din contract, mai ales ca de cele mai multe ori clientul nici nu intreaba si mai si zice c-a inteles. Ce retine el si ce e important pt el in acel moment e ca ia bani.. restul nu mai conteaza, cat trebuie sa dea inapoi, cand, ce se intampla daca nu poate da.. nimic.

Cu respectul de rigoare, am vazut zeci de cazuri in care prezumtivul client al bancii era asistat de un avocat. In 99% din cazuri acest lucru a dus la ruperea tranzactiei, pentru ca avocatul facea tot ce putea ca sa isi justifice onorariul. gasea probleme acolo unde nu exista si prevederi legale erau considerate o problema pentru client. Adevarul e cam pe la mijloc doamna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment personal (?!) ContSters163409 ContSters163409 Bună ziua, Fratele meu are între 3-5 credite bancare + provident + prieteni(camatar bani luati fara acte). Sunt curious dacă se poate face ceva în ... (vezi toată discuția)
Imprumut de la o institutie nebancara - sumele sunt prea mari. se poate face ceva? aazz aazz Buna ziua, Am luat un credit de la o institutie nonbancara, careia, la un moment dat, nu am reusit sa-i achit ratele la timp. A urmat, timp de 12 luni, ... (vezi toată discuția)
Legalitatea firmelor de recuperare creante branischi37 branischi37 :confused:Salut tuturor, itrebarea mea este : Chiar e legal ce fac aceste firme? (vezi toată discuția)