avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Completare Revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Completare Revisal

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie:
avem un salariat care a primit decizie de sanctionare discilinara cu reducere salariala pentru luna noiembrie cu 5%, deci salariu de baza a scazut cu 5% si am transmis in Revisal modificarea de salariu pentru luna noiembrie.
In data de 01.12.2013, salariatul inceteaza cim cu acordul partilor, deci azi trebuie transmisa incetarea.
Completez intai modificarea de salariu incepand cu data de 01.12.2013( adica revine la salariu din cim) normal din cim si apoi incetarea?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:16, 29 Noiembrie 2013
Buna ziua.

Nu completati modificarea, deoarece CIM a incetat inainte de a se termina sanctiunea!
Poate nu m-am exprimat cum trebuie.
In situatia data cim inceteaza in aceeasi data cu incetarea sanctiunii.
si daca nu fac modifiacrea in raport per salariat va ramane cu salariul micsorat( sub min pe economie) la data incetarii, desi in cim are alt salariu de baza lunar brut.
Incetarea c.i.m. daca este cu data de 01.12.2013, atunci transmiterea se va face in data de 02.12.2013.

Daca se termina sanctiunea, atunci se revine la salariul avut inaintea sanctionarii si apoi se face incetarea c.i.m.
Transmiterea sa face cu data de 01.12.2013! Numai angajarile se declara cu o zi inainte!

Sanctiunea a fost pe o luna, deci in revisal la vechime va aparea salariul cu care a fost angajat pana in momentul diminuarii, apoi pe o singura luna pana la sfarsit va aparea salariul diminuat.

Lucrez in domeniu si pot spune ca am mai avut cazuri.
Sper sa va ajute informatia mea!
Data de 01.12.2013 este zi nelucratoare si , prin urmare, termenul de transmitere a REVISAL-ului se proroga pana la data de 02.12.2013.
Ultima modificare: Vineri, 29 Noiembrie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate lichidarea la zi si plata concediului? Marius201390 Marius201390 Lucrez la o firma de 8 luni si initial am avut contract pe o luna pe urma mi-a fost prelungit pana la 1 noiembrie si de la 1 noiembrie mi-a prelungit pe ... (vezi toată discuția)
Data emitere decizie de concediere cf. art. 65 (1) ela-ela ela-ela Buna ziua, As dori o lamurire asupra urmatorului aspect: In perioada urmatoare la soc. unde activez urmeaza sa se faca concedieri indiv.. Preavizul ar ... (vezi toată discuția)
Incetare suspendare (in zi nelucratoare) si incetare cim mirela1984 mirela1984 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta: Am 4 angajati care sunt in CFP in perioada: 03.12.2014-28.02.2015. Pe 28.02.2015, adica ... (vezi toată discuția)