Buna ziua,
As dori sa stiu daca exista vreo forma legala in baza careia se impune plata taxa intretienere caini. Mentionez faptul ca am doi caini batrani, 12, respectiv 13 ani, care au crescut in acelasi bloc.De aprox 7 ani plateam 7,5lei pt. un caine, iar in ultimile 2 luni, administratorul a majorat taxa la 13.00lei pt. un caine, adica ne-am trezit in fatza faptului implinit. Intrebandu-l pe acesta care este motivul si unde merg acesti bani, mi-a raspuns simplu ca i-a marit salariul femeii de serviciu, ca si cand aceasta ar face curatenie doar pentru apartamentul meu si al unui alt vecin care are un caine. Doresc sa subliniez ca in apartament detin apometre, iar blocul este cu 4 nivele, asadar nu avem lift, respectam curatenia, iar animalutzele nu fac niciun fel de murdarie sau alta stricaciune pe casa scarii. Va multumesc anticipat pentru raspuns.
In asociatia noastra, adunarea generala a hotarat o taxa de 10 lei pentru animale de companie de talie mare (caine, pana acum nu am intalnit altceva :) ) si 5 lei pentru cele de talie mica (pisici sau caini). Unanimitate de voturi, inclusiv persoanele care detin astfel de animale.
Chiar daca legea este interpretativa, nu credeti, doamna, ca este normal sa platiti pentru ele ceva in plus? Deoarece, vreti nu vreti, lasa in urma par, mizerii (chiar daca sunt curati, insa cand va intoarceti de afara, presupun ca nu le stergeti labutele), fac gunoi, merg cu liftul, adica cam tot ceea ce face si copilul meu de 2 ani, care e trecut la intretinere...
In plus, nu credeti ca trecandu-i la intretinere (chiar si cu o cota mult mai mica) le dovediti ca fac intr-adevar parte din familia dumneavoastra? Sau daca s-ar putea ati prefera sa le spuneti ca nu considerati ca merita efortul celor 26 de lei pe luna. Adica familie, familie, dar pana la bani...
Succes in partea cu sesizari. Nu uitati, moral o faceti chiar impotriva respectului pe care il arati animalelor dumneavoastra.
Dupa inversunarea dvs, se simte cat de mult urati animalele, asa ca nu ma intereseaza parerea pe care o aveti, nu sunt aici sa-mi fac nervi sau sa ma cert cu persoane de genul dvs. Eu am adresat o intrebare, la care am sperat sa mi se raspunda civilizat si multumesc celor care au facut-o. Cat despre comparatia pe care ati facut-o intre copilul dvs si cainele meu....no comment....
Interesati-va in asociatia dv. daca s-a luat o asemenea decizie in comitetul executiv.
Administratorul nu poate decide nimic de genul mariri de taxe, puneri sau scoateri de taxe.
Daca este doar actiunea administratorului, sesizati comitetul executiv si cereti-le PV prin care s-a decis aceasta modificare a taxei.
Parerile mele sunt destul de clare: atat timp cat locuieste cu dumneavoastra, se utilizeaza cam toate utilitatile de care beneficiati si pentru el, trebuie sa platiti, asa cum platiti pentru oricare alt membru al familiei.
Imi pare rau ca dumneavoastra vedeti inversunare in ceea ce eu numesc bun simt. Sincer va zic ca imi este greu sa va inteleg in incercarea de a convinge pe toata lumea ca de fapt cainele dumneavoastra nu exista (nu isi face nevoiele, nu se plimba cu liftul, nu este spalat, nu mananca, nu bea, nu latra, etc.).
Legat de faptul ca ”se simte cat de mult urati animalele”, este trist ca daca cineva are alta perere insemana ca este raul pe pamant. Insa asta este, nu toata lumea respecta dreptul celorlalti de a avea alte opinii... Ca sa nu ma indepartez, nu numai ca nu urasc animalele, insa chiar imi plac: am avut ceva caini, am avut pisici, am avut pesti, si pe toti i-am iubit ca pe niste prieteni, am vorbit cu ei, am fost suparat daca le era rau, si au lasat un gol in inima cand au murit. Si am impartit cu ei si timpul, si mancarea. Si nu m-ar fi deranjat sa ii recunosc ca facand parte din familie, chiar daca asta ar fi insemnat 10 lei pe luna. Dar iarasi, fiecare cum crede de cuviinta.
Iar daca nu ati inteles comparatia pe care am facut-o... imi pare rau. Fiecare dupa limitele lui.
Pe scurt: decizia de impunere/crestere a taxei de caine este legal sa se ia in Adunarea Generala, cred ca sunt de ajuns 50%+1 voturi. Daca toata lumea hotaraste ca va fi (pentru urmatorul an, sau pana la urmatoarea Adunare, daca are loc mai devreme) de 50 de lei, atunci asa va ramane.
Administratorul nu cred ca poate lua singur aceasta decizie.
Aveti perfecta dreptate domnule, fiecare dupa limitele lui...doresc sa fiu foarte clara, poate in felul acesta intelegeti exact cum stau lucrurile si reusim sa punem punct schimbului de replici. Cei doi caini ai mei nu folosesc liftul, pentru ca nu avem( este bloc cu 4 etaje) iar eu locuiesc la parter, nici macar lumina pe casa scarii nu o aprind, mananca din banii mei, iar apa pe care o beau si cu care ii spal o platesc tot din banii mei, deoarece detin apometre. Ultima precizare, este aceea ca isi fac nevoile afara, in strada, iar noi(eu sau sotul meu), de fiecare data strangem dupa ei, fiind persoane civilizate si educate. Asadar pentru ce acesti bani, unde se duc? Nu ma refer la suma, ci la faptul in sine.... Oricum, important este ca am gasit calea pe care o voi urma , astfel incat cu siguranta imi voi recupera banii stransi in "buzunarul "administratorului de cativa ani buni, si nu voi fi singura, pentru ca mai sunt vecini in aceeiasi situatie...va doresc sarbatori linistite!