Am si eu o intrebare: Ca persoana fizica pot detine concomitent calitatea de asociat si administrator intr-o societate de broker de asigurare si intr-una de agent de asigurare?
Trebuie sa cititi cele 2 contracte. Daca cel putin unul din contracte va interzice sa lucrati pentru o firma concurenta, e evident ca nu veti putea lucra pentru ambele.
Nu este vorba de contracte de munca, pur si simplu de calitatea de asociat in doua societati. In legea 32/2000 la art 35 alin 9 si 9 indice 1 se stipuleaza unele prevederi, dar nu sunt foarte clare. Eu din jurisprudenta am inteles ca nu se poate, dar vroiam si parerea unei alte persoane.
Desi v-ati exprimat putin cam confuz, incerc sa descifrez:
Sunteti agent de asigurare(persoana fizica) la un Asigurator cu un contract prin care ,conform legii, nu puteti face asigurari de acelasi tip si pentru un alt Asigurator.
Doriti sa deveniti asociat si administrator intr-o firma (persoana juridica) de broker asigurari (care poate efectua asigurari pentru orice Asigurator cu care are contract de reprezentare).Situatia poate fi si inversa desi evolutia logica ar fi prima varianta.
Singura restrictie conform legii, este ca nu puteti face asigurari ,in limita competentei,(personal,ca agent) decat pt.cel care ati semnat contractul.
Calitatea de actionar sau manager nu presupune activitatea efectiva de intocmire a politelor.
Singura opozitie ar putea apare din partea Asiguratorului dvs.,care poate fi inmuiata daca -i solicitati un contract de reprezentare pt. firma de broker.
N.B. Nu exista societatate-agent de asigurari.
Intrebarea mea este: La ce va mai trebuie contractul de agent daca deveniti participant la propria firma?:-/