avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara respectarea preavizului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara respectarea preavizului

Buna seara! Sunt angajata la un magazin de haine. Lucrez acolo de o luna un pic, am contract pe 3 luni si totodata am stipulat ca trebuie sa respect termenul de preaviz. Acum 3 zile am fost foarte stresata la serviciu, cam in fiecare zi se ia sefa de mine, niciodata nu este multumita de nimic si eu practic am cedat nervos cu o ora inainte de terminarea programului. Cand am ajuns acasa mi s-a facut foarte rau si a doua zi mi-am luat medical pentru 5 zile. Luni ar trebui sa merg la munca dar eu vreau sa ma duc cu concediul medical intr-o mana si cu demisia in cealalta. Nu mai pot lucra acolo, nu mai suport sa imi vorbeasca in fiecare zi ca unui nimic, nici nu vreau sa o mai vad. Problema este ca sunt ingrijorata daca ma poate da in judecata ca nu respect termenul de preaviz? Sau sa nu imi insceneze vreun furt ca fiind magazin am gestiune. Ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:38, 29 Noiembrie 2013
De ce nu solicitati incetarea c.i.m. cu acordul partilor? In acest caz, nu se acorda preaviz.

Daca va dati demisia, aceasta poate fi cu sau fara preaviz.

In cazul demisiei cu preaviz, nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.
Am de gand sa solicit incetarea CIM cu acordul partilor, dar nu cred ca va fi de acord. Stiu ca mi se desface CIM pe motiv disciplinar daca nu respect preavizul, imi asum riscul asta. Insa vreau sa stiu daca risc sa ajung cumva in instanta din cauza asta.
Nu aveti cum sa ajungeti in instanta numai pentru asa ceva.
Si ca sa pot sa fiu in regula cu gestiunea cum sa procedez? Ce hartie sa scriu? Una de lichidare? La ultimul inventar, acum 2 sapt a fost totul in regula, niciun minus. Insa nu vreau ca dupa ce plec de la aceasta firma sa apara vreo lipsa imaginara si pic eu vinovata. Adica mi-e teama sa nu puna produse de-o parte si sa spuna ca le-am luat eu.
Solicitati angajatorului sa se faca inventarul inainte de incetarea c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neprezentarea la locul de munca si gestiune marcu001 marcu001 Buna ziua! de curand am aflat ca eu am contract de munca part-time chiar daca lucrez 8-9 ore pe zi , cateodata 7 zile din 7 , salariul nu e platit la timp si ... (vezi toată discuția)
Concediul medical si demisia nyky79 nyky79 Buna ziua, Am si eu o problema. In data de 22 iulie m-am angajat la o firma dar mi-a inregistrat Cartea de munca cu data de 20 august.Eu nu mai doresc sa ... (vezi toată discuția)
Demisie alexandruz alexandruz Lucrez ca gestionar la o firma de distributie . Am gasit un alt job la care ar trebui sa incep activitatea inainte ca perioada de preaviz sa se termine. ... (vezi toată discuția)