avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retragere bani din contul decedatului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retragere bani din contul decedatului

sotul supravietuitor a retras bani din contul sotului decedat, fiind imputernicit pe cont,ininte de efectuarea succesiunii. este legal? daca nu, poate fi tras la raspundere?
Cel mai recent răspuns: olaru_gheorghe , utilizator 17:36, 30 Noiembrie 2013
Este legal daca a retras banii inainte de deces.
inteleg ca dupa deces nu este legal.
multumesc pt raspuns
Nu, nu este legal, daca retragerea a avut loc dupa decesul titularului de cont. La momentul decesului orice imputernicire pe cont isi pierde valabilitatea. Retragerea banilor din contul titularului decedat se face doar in baza certificatului de mostenitor sau a hotararii judecatoresti in care sunt specificati mostenitorii si cotele-parti aferente fiecaruia.
raspuns cat se poate de clar si competent. multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depozit la o banca, mostenire olga2011 olga2011 un prieten de-al meu are citeva depozite in lei la o banca., ar dori ca dupa decesul lui aceste sume de bani sa nu faca obiectul succesiunii sa-i lase ... (vezi toată discuția)
Limitele imputernicitului pe cont RazvanIlie RazvanIlie Tata a decedat in vara anului trecut. A avut un cont in banca si un imputernicit din afara familiei.In ultimele luni de viata, fiind foarte bolnav, ... (vezi toată discuția)
Mama a decedat, iar dansa avea bani depuși la cec, tata este a ... Liliana Pop Liliana Pop Mama a decedat,iar dansa avea bani depuși la CEC,tata este a doua persoană care figurează la contul CEC,întrebarea este:Tata poate să retragă banii fara ... (vezi toată discuția)