avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

buna seara. in acest an am terminat liceul sesiunea august , dar in timpul acesta am lucrat cu contract la un restaurant .(fiind la seral ).recunosc nu am crezut ca-mi vor face contract , iar dupa terminarea liceului mi-am depus dosarul pt somaj .am fost sunata ca nu am dreptul , m-am consolat , dar dupa o luna si jum primesc acasa somaj .m-am dus sa returnez banii si cuponul iar surpriza cei de acolo mi-au dat carnetul de somaj si mi-au spus ca trebuie decat sa inchei contractul unde am lucrat pe perioada de 5 luni . acum va intreb ;este vina mea ca am primit banii desii au observat situatia mea ? ce mi se poate intampla in acest caz ?va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:29, 3 Decembrie 2013
1. Daca la data cand v-ati inregistrat la Agentia de Somaj nu mai aveati contract individual de munca (CIM) puteati beneficia de indemnizatie de somaj ca absolvent.

2. Daca v-a incheiat un CIM trebuia sa primiti si dvs. un exemplar.

3. - Din ce spuneti inteleg ca v-a aprobat indemnizatia de somaj cu conditia sa incetati CIM la acel angajator.
- De ce nu o faceti?

4. Nu am inteles daca vi s-a solicitat (in scris) sau nu sa returnati indemnizatia de somaj primita.

5. Spuneti:
- la ce data ati depus actele la Agentia de Somaj;
- pe ce perioada ati lucrat cu CIM.
buna seara . la punctul 2 nu am primit nici un exemplar al vreunui CIM .3 - dupa primirea primei indemnizatii am solicitat incetarea CM. 4 -nu mi s-a solicitat in nici un fel returnarea banilor , dar de frica eu m-am dus sa-i returnez si atunci am primit carnetul se somer . specific ca mi-au trimis banii acasa desii nu ridicasem carnetul de somer , pt ca fusem sunata cu 3 sapt inainte ca nu am dreptul fiindca apaream inregistrata ca lucrand .5 - actele de somaj le-am depus in septembrie , iar de lucrat am lucrat 8 mai -15 noembrie ac. va multumesc pt rabdare si astept un sfat de la dumneavoastra .
1. Daca ati lucrat si dupa ce ati primit indemnizatia de somaj va trebui sa restituiti indemnizatia de somaj primita.

2. Dar se pare ca nu ati avut CIM, adica ati lucrat la negru) si de aceea nu sunteti in evidente ca avnd venituri salariale pe timpul somajului.

3. Problema o rezolvati numai cu Agentia de Somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj my23 my23 Buna ziua, Daca luna aceasta pe 14 ma duc la 1 viza pt somaj in cat timp mi se vireaza banii pe card? Multumesc (vezi toată discuția)
Procedura ridicare dosar somaj gabrielle_24 gabrielle_24 Buna ziua, Ma confrunt si eu cu urmatoarea situatie. Pe 29 noiembrie am depus dosajul de somaj si maine, adica pe 15 dec ar trebui sa ma duc sa pun prima ... (vezi toată discuția)
Pot renunta la indemnizatia de somaj fara alte obligatii sau drepturi? alesyc alesyc Primesc indemnizatie de somaj de 2 luni si as dori sa renunt la ea. Por renunta pur si simplu,fara sa duc adeverinta de la vreun angajator,si fara sa returnez ... (vezi toată discuția)