buna seara. in acest an am terminat liceul sesiunea august , dar in timpul acesta am lucrat cu contract la un restaurant .(fiind la seral ).recunosc nu am crezut ca-mi vor face contract , iar dupa terminarea liceului mi-am depus dosarul pt somaj .am fost sunata ca nu am dreptul , m-am consolat , dar dupa o luna si jum primesc acasa somaj .m-am dus sa returnez banii si cuponul iar surpriza cei de acolo mi-au dat carnetul de somaj si mi-au spus ca trebuie decat sa inchei contractul unde am lucrat pe perioada de 5 luni . acum va intreb ;este vina mea ca am primit banii desii au observat situatia mea ? ce mi se poate intampla in acest caz ?va multumesc anticipat .
1. Daca la data cand v-ati inregistrat la Agentia de Somaj nu mai aveati contract individual de munca (CIM) puteati beneficia de indemnizatie de somaj ca absolvent.
2. Daca v-a incheiat un CIM trebuia sa primiti si dvs. un exemplar.
3. - Din ce spuneti inteleg ca v-a aprobat indemnizatia de somaj cu conditia sa incetati CIM la acel angajator.
- De ce nu o faceti?
4. Nu am inteles daca vi s-a solicitat (in scris) sau nu sa returnati indemnizatia de somaj primita.
5. Spuneti:
- la ce data ati depus actele la Agentia de Somaj;
- pe ce perioada ati lucrat cu CIM.
buna seara . la punctul 2 nu am primit nici un exemplar al vreunui CIM .3 - dupa primirea primei indemnizatii am solicitat incetarea CM. 4 -nu mi s-a solicitat in nici un fel returnarea banilor , dar de frica eu m-am dus sa-i returnez si atunci am primit carnetul se somer . specific ca mi-au trimis banii acasa desii nu ridicasem carnetul de somer , pt ca fusem sunata cu 3 sapt inainte ca nu am dreptul fiindca apaream inregistrata ca lucrand .5 - actele de somaj le-am depus in septembrie , iar de lucrat am lucrat 8 mai -15 noembrie ac. va multumesc pt rabdare si astept un sfat de la dumneavoastra .