avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parasirea domicilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parasirea domicilului

Buna ziua,

In urma cu doua saptamani am avut o cearta mai serioasa cu sotia si ea a chemat politia. A fost interogata separat, nu stiu ce a declarat, eu am primit un avertisment si a doua zi a luat fetita de 4 ani si a plecat la parintii ei. Mi-a scris mesaj ca politia i-a recomandat sa nu se mai intalneasca cu mine pentru ca sunt un individ periculos pentru ea si pentru fetita si de atunci au trecut doua saptamani si nu-mi pot vedea fetita. Nu as fi pregatit acum sa cheltuiesc bani prin instanta, v-as ruga sa-mi spuneti daca ar fi o cale mai simpla sa-mi vad copilul, bineinteles ca nu se justifica in nici un caz eticheta pe care mi-a pus-o. Credeti ca ma poate evacua din locuinta chiar asa fara temei?

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: sbpackard170 , utilizator 10:00, 2 Decembrie 2013
Evacuarea depinde de calitatea pe care o aveti cu privire la imobilul in care locuiti...Daca I-ati inspirat o temere asa de puternica incat a luat copilul si a parasite domiciliul conjugal, atunci s-ar putea ca sotia sa introduca actiunea de divort si de incredintare a minorului...Ati incercat sa discutati cu aceasta? In 2 saptamani nu ati contactat-o deloc? Ar fi trebuit sa discutati cu ea, sa ii aratati ca acea discutie aprinsa a fost doar o intamplare nefericita, care nu se va mai repeta....Timpul nu trece in favoarea dumitale , asa ca ar fi bine sa o cauti si sa va impacati, mai ales ca, cel mai mult va avea de suferit copilul...success si mai mult calm si intelegere!.
O economie facuta acum cu un eventual onorariu de av,va poate aduce pierderi mult mai mari atat financiare cat si ref. la dreptul dvs de vizita a minorei,exercitarea autoritatii parintesti,un partaj ulterior etc.Incercati o solutionare amiaila si daca nu rezolvati contactati un av pt a beneficia de consiliere din timp.
Daca deja a plecat dansa, nu se mai justifica o evacuare ca masura de protectie.
Puteti cere in instanta a va vedeti copilul dupa un program daca dansa de bunavoie nu va lasa sa va vedeti copilul.
Va multumesc pentru indrumare.
Mentionez ca sotia mea nu-mi mai raspunde la telefon, mi-a trimis doar un mesaj prin care imi interzice sa merg la parintii sai sa vad fetita ca in curand va pleca impreuna cu fetita intr-un loc unde sa nu o mai pot gasi.
As mai intreba, ar fi eficienta o plangera penala la politie sau la parchet prin care sa-i atrag responsabilitatea ca ma impiedica sa-mi exercit dreptul meu legal de a sta cu propriul copil si in plus impidica pe copil la dreptul sau superior de a sta cu tatal sau de care este foarte atasata?

Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia minorului daca mama paraseste domicilul conjugal Badurla Badurla sotia a parasit domiciliul conjugal luand cu ea si fetita de trei ani nespunand nimanui eu fiind la serviciu.De 4 zile nu stiu nimic de ele pt ca nu vrea sa-mi ... (vezi toată discuția)
Drepturile tatalui la separare ady_29 ady_29 Buna seara, Am problema cu care ma confrunt de cateva saptamani. Daca ma puteti ajuta v-as fi recunoscator. Ma numesc Ionel, am 35 ani, sunt casatorit de 10 ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru a castiga custodia copilului printr-un divort? stef82max stef82max buna,sunt casatorit de 4 ani,dar din pacate acu un an sa rupt,avem o fetita de aproape 3 ani nascuta in strainatate,pana anul trecut am locuit impreuna,cand in ... (vezi toată discuția)