avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Daune materiale si morale de la asigurator , vatamari ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Daune materiale si morale de la asigurator , vatamari corporale accident auto

Se pot cere daune materiale si morale unei firme de asigurari pentru vatamarile corporale suferite urmare a unui accident auto, pe calea unei actiuni civile, pe cale separata de dosarul penal in situatia in care partile vatamate, reclamnti in noua actiune civila, in cadrul dosarului penal s-au impacat cu invinuitul si au declarat ca nu mai au pretentii civile sau penale de la acesta, dispunandu-se astfel incetarea proc.penal fata de invinuit?
Tot in acelasi dos. penal partile vatamate au declarat ca se constituie parte civila fata de asigurator cu o anumita suma.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cherub , utilizator 10:03, 25 Ianuarie 2014
Multumesc pt. raspunsuri.

Insist in acest topic revin si intreb:

In situatia prezentata mai sus, ar fi admisibila o actiune in pretentii formulata DOAR împotriva asiguratorului RCA ( si intervenient fortat, persoana vinovata de producerea accidentului rutier) , pentru plata unor sume cu titlu de idemnizatie de asigurare, constand in obtinerea de daune materiale si morale in temeiul Legii nr. 36/1995 privind asigurarile si reasigurarile in Romania si Ordinul CAS nr. 21/2009 (in vigoare la data producerii accidentului!) ?

Multumesc!
Eu nu mi-am schimbat opinia, am si precedent pe asa ceva, daca altcineva are alta opinie poate o sa va raspunda.
Ok, multumesc pentru raspunsuri!

Intrebare: considerati ca, in speta de mai sus, urmare a impacarii partilor, se poate face o noua plangere penala avand in vedere faptul ca una dintre victime, urmare a vatamarilor produse, inca suporta diverse interventii chirurgicale?

Va multumesc!
Categoric nu, dvs cred ca nu ati inteles aceasta institutie a "impacarii partilor" ce presupune si care sunt urmarile.Trebuie sa intelegeti ca, potrivit art. 132 alin. (1) C.pen., impacarea partilor in cauzele iprevazute de lege inlatura raspunderea penala si stinge actiunea civila, impacarea pune capat definitiv litigiului asupra laturii penale, cat si a celei civile, este totala fiindca priveste conflictul in intregul sau si neconditionata.

Domnul avocat, eu vorbeam despre urmarile produse/aparute dupa impacarea partilor.
Daca partea vatamata deceda urmare a acestor vatamari, dupa impacarea partilor, spuneti ca cel care a produs aceste vatamari care au dus la deces, nu mai poate raspunde panela?

Alte discuții în legătură

Accident circulatie soldat cu victima impacare la notar Fratzika Fratzika Buna ziua. In urma cu un an tatal meu a avut un accident de circulatie acesta accidentand un pieton pe trecerea de pietoni, victima are peste 60 de zile de ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu victime - parte vinovata ada h ada h Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: O persoana foarte apropiata a comis un accident auto (incalcase linia continua si s-a ciocnit ... (vezi toată discuția)