avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Judecatorie competenta contestatie - schimbare sediu ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Judecatorie competenta contestatie - schimbare sediu social

Am un srl si am schimbat sediul social dintr-un sector intr-altul.
Transferul dosarului fiscal de la adm.financiara (AFP) veche la cea noua, a avut loc dupa cca 8 luni de la depunerea 050 (formularul prin care se anunta schimbarea sediului).
In aceasta perioada AFP vechiul sector a emis titluri executorii, pe care le-am contestat in termenul legal de 15 zile la judecatoria sectorului unde am avut sediul.
La primul termen, care a fost si el la foarte multe luni de la introducerea contestatiei, am solicitat introducerea in cauza a adm.financiare din noul sector, care devenise intre timp organ de executare in locul celei vechi.
Prin intampinare AFP noua a invocat exceptia necompetentei materiale a judecatoriei vechiului sector , cu argumentul ca "potrivit art.373 alin.2 C.pr.civ. instanta de executare este judecatoria in raza careia se face executarea, in speta judecatoria sectorului...(nou)".
Precizez ca am introdus contestatia in 2012, ne judecam pe vechiul cod de procedura.

Va intreb: care judecatorie este acum competenta ?

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013
eugen82, utilizator

Alte discuții în legătură

Adresa comunicare acte de catre anaf in caz de schimbare sediu social eugen82 eugen82 Am schimbat sediul social al firmei la reg.comertului anul acesta in martie. Imediat am depus 050 la administratia sectorului unde se afla noul sediu. La ... (vezi toată discuția)
Termen precizare contestatie in anulare eugen82 eugen82 Am introdus recent o contestatie in anulare speciala pe vechiul cod in termenul de 15 zile de când am luat hotarirea. Am aratat temeiul si succint ... (vezi toată discuția)
Certificat de inreg fiscala in scop tva violetanuky violetanuky Buna ziua, am niste nelamuriri ref.la acest subiect. 1.patronul a pierdut acest certificat (nu se stie serie si nr.doc) 2.firma si-a schimbat atat denumirea ... (vezi toată discuția)