avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozit auto
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozit auto

buna seara! am cumparat o masina in oct 2008,pe care am inscris-o pe numele meu in 24 ian 2009.casiera de la noi din comuna mi-a calculat impozitul pe anul in curs de la 1 ian plus cele 2 luni pe anul trecut,motivind ca atunci a fost intocmit contr. vinz-cumparare intre mine si celalalt,cu toate ca masina avea nr rosii[deci si impozitul platit].la solicitarea mea ptr a ma lamuri,aceasta a replicat:'si daca ti-as explica.ai vreo facultate sa intelegi?asa faceti toti,tineti masinile in curte[neinscrise sau cu nr rosii] si vreti sa nu platiti.poate vrei sa-ti inchid geamul in nas'.stiind ca am dreptate,nu am raspuns deloc la provocari si va intreb pe dvs:exista vreo modalitate sa o trag cumva la raspundere sau sa o reclam undeva,ptr ca traind in mediul rural nu inseamna ca sintem si retardati.macar eu am termninat un liceu si bac,dar cu 8 cls sa te angajezi la primarie,sa faci intre timp o faculatate la fara frecventa si sa-ti permiti sa jignesti pe cei care contribuie la existenta ta,prin impozite,mi se pare mai mult decit strigator la cer.de abia astept un raspuns nefavorabil de dvs sa o pot injura in voie,sa ma racoresc un pic.ca la tara.ca in romanica
Cel mai recent răspuns: vasilica ungureanu , utilizator 11:07, 12 Mai 2009
Pai haide sa ne gandim logic, daca dumneavoastra a-ti incheiat un contrcat de vanzare cumparare si a-ti devenit proprietar anul trecut, nu este normal sa achitati impozitul de la data cand sunteti proprietar?
da!sa gindim logic!daca nr rosii includ si impozitul pe perioada respectiva e logic sa platesc alt impozit ptr acelasi auto?daca ptr un auto fac contr vinz-cumparare si nu il inscriu[il tin ptr piese schimb] e normaal sa platesc impozit?daca contr este di8n oct 2008 si repr primariei a pus stampila si l-a luat in evidenta in ian 2009 cum poate pretinde impozitul retroactiv?da ,este logic sa achit impozitul de la data de la care sint proprietar,adica data inmatricularii la politie,logic nu?dac o tin ca piese de schimb nu sint obligat sa platesc nimic,d-le CONTABIL.cind e vorba de LUAT sinteti primii....
fii multumit numai cu atit si citeste ce ai putea pati :ART 264 alin.4 din Legea 571(CODUL FISCAL) si ART.294 alin.2 lit a din aceiasi lege.=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare definitiva - ajutor!! doru.mo doru.mo Acum ceva timp(in 2007) am cumparat din Olanda un auto.Datorita taxei de prima inmatriculare excesive nu am inmatriculat-o nici pana in ziua de azi.In Mai 2007 ... (vezi toată discuția)
Probleme inmatriculare auto emma7419 emma7419 buna seara ! in data de 1.07 am cumparat un opel astra break 2008 ( cu nr rosii de germania valabile pana pe 19.07) ,din piata auto din Cluj de la V.A ... (vezi toată discuția)
Auto sh simioana69 simioana69 :((Am achizitionat un auto Sh din Germania, in luna august 2012 adusa pe platforma, vinzatorul a luat primul rind de numere rosii,pe numele lui din Lugoj, apoi ... (vezi toată discuția)