avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achizitionarea unui teren extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achizitionarea unui teren extravilan

Buna ziua,
Ma puteti sfatui va rog in urmatoarea situatie?

Exista un teren extravilan, detinut in coproprietate de doua surori. Una dintre ele a murit, existand un singur fiu mostenitor.

Este posibil sa achizitonez doar partea lui de teren? - Eu fiind ruda cu sora aflata in viata, imi da in folosinta partea ei in mod gratuit.

Daca da, cum sa procedam? Ne intelegem la pret si mergem la notar cu certificatul lui de mostenitor? E necesar sa se faca intai partaj?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 17:03, 30 Noiembrie 2013
Trebuie facuta in primul rand iesirea din indiviziune (partajul voluntar) ptr a putea achizitiona partea respectiva.
Buna ziua, in primul rand trebuie sa se faca o dezmembrare a imobilului ce este in coproprietate, apoi cu extrasul de CF va prezentati la notar pentru a intocmi toate formelitatile in functie de doleantele dumneavoastra.
Da, este perfect posibil. Veţi cumpăra cota indiviză de 1/2 a moştenitorului. Pentru asta nu e nevoie de nicio ieşire din indiviziune. Trebuie doar ca moştenitorul să-şi fi întabulat dreptul de proprietate.

Asa cum a spus si domnul avocat mai sus, puteti cumpara cota parte ideala din teren ramanand coproprietar pe teren cu cealalta persoana. Ceea ce va trebuie este ca acel teren sa fie intabulat. Mai apoi daca se doreste si cadeti de accord si cu celalalt coproprietar puteti dezmembra si partaja Terenul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune zallyna zallyna Am cumparat un teren impreuna cu cineva in cota indiviza de 1/2 fiecare, cu contract la notar. Ce va trebui sa fac pentru a putea vinde partea mea, tinand ... (vezi toată discuția)
Acte vanzare dupa succesiune un roman un roman Bine v-am gasit! Impreuna cu sora mea am facut succesiune dupa mama care ne-a lasat un teren agricol revenindu-ne cota de 1/2 fiecareia dintre noi , ... (vezi toată discuția)
Se admite donatia cotei parti de teren in indiviziune? mariapopescu mariapopescu Tata este comostenitor cu o nepoata,ambii fiind mentionati in titlul de proprietate care-i pe numele mamei lui decedate.In situatia data tatal imi poate dona ... (vezi toată discuția)