avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Atribuire in urma partajului judiciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Atribuire in urma partajului judiciar

Piritii au extins cladirea fara acordul copropr. sau autorizatie constructie . Am demonstrat cu martori , inscrisuri . Am demonstrat cu martori faptul ca nu am fost primiti in curte , nu ma stiut ce fac astia acolo . Nu se vede din strada nimic in curte . In concluzie asi dori sa stiu macar orientativ din experilenta altora : instanta cam cum procedeaza in astfel de cazuri ? ne pune sa platim sulta ? dar noi nu vrem . nu i am pus noi sa faca ce au facut si nu ne intereseaza extinderile . Ce ne sfatutiti ? Eventuat putem cere sa se compenseze cu teren care se afla in spatele cladirii , teren de unde noi avem 2/3 ?? Nu avem bani . De unde sa platim ??
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013
prietenulomului, utilizator
Cel mai recent răspuns: prietenulomului , utilizator 13:56, 2 Decembrie 2013
Ati facut in prealabil o sesizare la primarie? Legal constructiile fara autorizatie se demoleaza. Tot legal daca sunteti in indiviziune nu puteau sa obtina autorizatie, sfatul meu este sa faceti rapid plangerea la primarie si eventual la inspectoratul in constructii ,daca sunteti deja in proces de iesire din indiviziune cereti sistarea procesului pana la reglementarea situatiei(raspuns primarie. inspectorat in constructii).Nu inteleg ce are de a face sulta in acest caz,sunteti mostenitori?Nu stiu daca va ajuta martori la instanta ,nu instanta este competenta in cazul unei constructii fara autorizatie ci primaria. Cel mai bine ar fi sa va luati avocat, dar pentru inceput faceti ce v-am scris ,daca vreti dati-mi mai multe detalii privat, poate va pot ajuta din propria experienta.
Da . Miltumesc . Am depus plingere la primarie , s-a consatat modificarea releveelor dar nu a facut nimic primaria . Consatarea am depus-o la dosarul de iesire dn indiviziune . Primaria spune ca fiind in proces nu are ce face .
Nu ati scris in ce cote sunteti in indiviziune. Incercati si la inspectoratul in constructii, specificati expres ca nu exista autorizatie de constructie, iar la primarie faceti o noua adresa prin care sa cereti copie dupa autorizatia de constructie eliberata de ei(neavand autorizatie o sa le ceara sa intre in legalitate iar fara acceptul dvs. ei nu pot cere autorizatie) sau demolarea constructiei intrucat va afecteaza pe dvs. ca si coproprietar.
suntem trei cu 1/2 fiecare . noi cei doi am depus plingere . primaria le-a cerut sa intre in legalitate dar a ramas la stadiul acesta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demolare constructie prietenulomului prietenulomului In cadreu procesului de indiviziune am demonstart cu martori , cu interogatoriul piritilor , cu documente de la primarie - consatatre schimbare relevee , cu ... (vezi toată discuția)
Chemare in judecata invocind legea nr .50/1991 ContSters273259 ContSters273259 Sunt in proces de PARTAJ JUDICIAR . Piritii sustin in scris in cadrul procesului ca au construit 3 camere , grajduri etc . Nu au autorizatie de constructie si ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar, despagubiri prietenulomului prietenulomului In cazul in care instanta atribuie intreaga cladire uneia dinte pari cu conditia ca cealalta parte sa fie despagubita iar partea care trb sa despagubeste nu ... (vezi toată discuția)