Buna ziua.
In februarie 2013 am intentat procesul de divort cu toate ca actele le-am predat avocatei mele din noiembrie 2012 imediat dupa ce fostul meu sot mi-a pus in vedere sa-mi fac bagajele, sa iau copilul si sa ma mut la mama mea deoarece el vrea sa ne despartim. Asta dupa ce cu vreo saptamana inainte am aflat ca in timpul casniciei noastre el a avut pe cineva cu care are un baietel mai mic cu doua luni decat baietelul nostru (baietelul nostru nascut pe 6 octombrie 2011, acum avand 2 anisori si o luna).
In 18.09.2013 a fost pronuntata Sentinta civila conform careia i s-a stabilit fostului meu sot urmatorul program de vizita:
- ultima duminica din luna de la orele 11.00-13.00 in prezenta mea;
- in a doua zi de Pasti si de Craciun intre orele 11.00-13.00 in prezenta mea.
In data de 22.11.2013 am primit apelul pe care fostul meu sot la inaintat nefiind de acord cu programul de vizita care i s-a acordat.
Acum eu am la dispozitie 25 zile pentru a formula intampinarea la apel si va rog din suflet sa ma ajutati deoarece sunt intr-un impas financiar si nu-mi pot permite angajarea iar a unui avocat.
Eu nu i-am interzis niciodata sa vada copilul asa cum scrie el in apel; din noiembrie 2012 si pana in prezent a solicitat de 5 ori sa-l vada si atunci l-am scos in oras pe baietel ba chiar l-am primit atat pe fostul meu sot cat si pe parintii acestuia in locuinta mea actuala. Tot ce i-a adus copilului in acest timp de cand suntem despartiti au fost: 3 pungi pufuleti, 3 banane, 1 kg mere si 5 prajiturele. Nu m-a ajutat cu nimic la cresterea si educarea lui. In prezent locuiesc in apartamentul Anl care mi-a fost repartizat mie pe numele de domnisoara, eu depunand cerere pentru obtinerea lui dinainte de a-l cunoaste pe fostul meu sot. Dar pana sa ma mut in el am locuit la mama mea din noiembrie 2012 si pana in ianuarie 2013 pana am reusit sa-l racordez la gaze, la lumina, sa-mi achizitionez strictul necesar (unele lucruri cumparate de mine, altele primite de la rudele mele apropiate). Pe fostul meu sot nu l-a interesat niciodata soarta copilului, daca e bolnav, daca vorbeste, ce-i place sa manance si ce are voie (in august 2011 am fost internata cu micutul, diagnosticul fiind insuficienta renala si alergii). Nu m-a ajutat cu nimic la mobilarea si utilarea apartamentului asa cum spune el in apelul formulat.
Conform sentintei civile pronuntate de judecatorie fostul meu sot avea obligatia sa plateasca pensie alimentara calculata de la data inaintarii dosarului (februarie 2013) si nici in ziua de azi n-am primit nici un ban. De asemeni nu a respectat nici programul de vizita care i-a fost acordat: in ultima duminica din luna octombrie, m-a contacta la ora 12.30 sa vada baiatul si a juns in parc la ora 13.15 minute; am stat o jumatate de ora, baietelul trebuind sa-si respecte programul de somn; iar in ultima duminica din luna noiembrie nu m-a mai contactat deloc pentru a vedea baietelul. Eu sunt de parere ca daca doreste drepturi de atta trebuie sa-si respecte si indatoririle de tata.
Sunt de parere ca programul dat de judecatorie este corect avand in vedere ca baietelul are o varsta frageda, el inca nu vorbeste (singurul cuvant fiind mama), cine il cunoaste mai bine decat eu, care numai Dumnezeu stie cum m-am zbatut sa-i fie bine, fostul meu sot fiind un simplu musafir in perioada casniciei noastre; lipsea foarte mult de acasa; venea acasa, se spala, manca si se culca; baietelul cand vroia sa se joace cu el fostul meu sot era mereu obosit sau cand se aseza la masa sa manance ma chema pe mine sa-i dau copilului caci lui ii trecea foamea; bineinteles el avea o a doua familie pe care a preferat-o si cu care locuieste in prezent. Nu-i interzic sa-l vada cum nu i-am interzis niciodata pana acum dar numai in prezenta mea. Nu vreau ca baietelul meu sa fie traumatizat prin luarea lui de catre fostul meu sot la domiciliul sau asa cum doreste el.
Va rog disperata sa ma ajutati sa intocmesc intampinarea si sa o pot depune la termen la tribunal. Copilul nostru este cel mai important pentru mine si vreau sa nu fie afectat deloc de problemele noastre. La momentul actual este la o varsta frageda si depinde in totalitate de mine.
Astept raspunsul dvs. Va multumesc anticipat si din suflet!