avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... NELAMURIRE IN PRIVINTA UNUI DIVORT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

NELAMURIRE IN PRIVINTA UNUI DIVORT

Buna ziua
Sunt noua pe acest forum si am intrat pentru ca am o mare nelamurire in privinta unui divort si anume a prietenului meu
D-nul de care vorbesc a fost casatoritca si mine de altfel amandoi suntem divortati si fiecare din casatoria sa are cate un copil eu o fetita de 7 ani si prietenul meu un baietel de 3 ani si jumatate.
Prietenul meu practic este divortat di martie 2009 dar hotararea de divort nu a ajuns nici pana astazi de cate ori ii spun de aceasta hotarare spune ca nu-i place sa se duca la judecatorie ca este prea aglomerat si ca ar trebui ca aceasta hotarare sa vina prin posta. Intrebarea mea este cand? Ca eu cand am divortat nu am avut probleme cu aceasta hotarare a fost data si primita de mine la o luna dupa ce sa hotarat divortul asta ar fi una din probleme, iar a doua ar fi cat costa sa se judece cu fosta sotie sa aiba dreptul la vizita pt copil ca ea nu vrea nici in ruptul capului sa colaboreze sa aiba si el dreptul sa-si vada copilul fara sa se certe cu ea si sa se faca in tot felul dupa care ea ii spune ca isi va vedea copilul cand va veni cu hotarare judecatoreasca. Ce trebuie sa faca prietenul meu ca sa poat vedea si el copilul fara alte probleme si dicutii care nu isi au rostul din punctul meu de vedere.
Eu am apelat la d-voastra ca m-am plictisit de brambureala la care asist si nu stiu ce sa mai cred si eu fiind mama si fiind si divortata la fel ca ei
Vreau sa-l ajut si sa-l indrum spre ce este mai bine pt el si baietelul sau.

:offtopic: Va rog sa nu mai scrieti cu majuscule. Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 29 Iunie 2009
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:52, 30 Iunie 2009
Pentru a evita orice neintelegere cu fosta sotia prietenul Dmv poate comunica doar prin intermediul avocatului , care se poate ocupa de toate aspectele mentionate de Dmv.
Pozitia fostei sotiei nu are relevanta, cat timp nu e sustinuta de argumente.Asa incat , daca tatal minorului prezinta garantii morale , nu vad de ce i-ar fi ingradit dreptul de vizita.In acest sens , se poate adresa oricand , judecatoriei in a carei raza teritoriala domicileaza paratul , in vederea incuviintarii acestui drept .
Ambii parinti au dreptul de a participa la dezvoltarea minorului , dincolo de orice "ratiune personala " , e important , insa , ca acesta sa-si exprime aceasta dorinta , nu , din varii motive , sa ramana in pasivitate .
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
~ Conținut șters la cerere ~
Indreptatita atitudinea colegului jurist clement, (insa totusi , contine o nota de ironie , fapt ce contarvine regulamentului ), Numai avocatul poate cunoaste detaliile raporturilor dintre fostii soti , asa incat sa gaseasca o cale de comunicare eficienta ( sa recurga la mediere , daca considera aceasta modalitate oportuna ).
Oricum , hotararea judecatoreasca care ar confinti dreptul de vizita e musai sa fie respectata , altminteri , e savarsita infractiunea de nerespectare a hotararilor judecatoresti ( din punctul meu de vedere , in acest caz , se impune sa existe o coercitie , intrucat varianta amiabila , din cauza relatiior dintre fostii soti nu e una cu putinta).Succes.
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Situatia mea este cum nu v-ati inagina d-voastra toti la un loc eu am fost lovita de problema divortului cand mai aveam 2 saptamani sa nasc fetita si tatal ei a venit si mi-a spus ca s-a racit de mine practic ma lasat fara grai si fara nici o puter de a mai lupta pt familia mea considerand ca daca venirea unui copil pe lume nu-l face sa gandeasca altfel am luat problema ca atare m-a chemat la divort , s-a terminat divortul si de atunci am ramas singure fara sot si fara tata care nu si-a vazut niciodata copilu si care nu a participat cu nimic la cresterea acestuia doar cu acea pensie alimentara stabilita in baza salariului minim pe economie.
Dupa ce ne-am despartit fostul sot s-a recasatorit la o luna dupa ce a venit hotararea si are si el un baietel pe care il creste cu actuala sotie si de noi D-zeu cu mila
Acesta si fiind motivul pt care am scris aici la d-voastra pt ca eu stiu cum este sa nu stie un copil cine este tatal si nu vreau so incurajez pe fosta sotie a prietenului meu sa-i faca si lui o asemenea scena ca e f.f. dureroas
Eu nu am fost niciodata de acord cu aceste neintlegeri si am vrut sa ma ajutati ca la randul meu sa-l ajut si eu pe prietenul meu sa nu cada in aceiasi problema ca a mea
Si ma enerveaza la culme fosta sotie ca-i pune tot felul de piedici si tot felul de conditii ca sa i-si vada baiatul
Eu una mi-as fi dorit ca tatal fetitei mele sa fie si el prezent in viata fiicei mele dar nu a fost posibil asa ceva

Alte discuții în legătură

Partaj daria_ramona2006 daria_ramona2006 Vreau sa introduc actiunea de partaj si as dori sa stiu cum se va imparti casa daca in urma actiunii de divort minora de 4 ani mi-a fost incredintata? (vezi toată discuția)
Atribuire drept de vizitare copil minor Aysha Aysha Subiectul pe care vreau sa-l abordez a mai fost discutat, dar cum fiecare subiect are particularitatile lui... nu am reusit sa ma regasesc in niciunul din ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara si dreptul la vizite ruximani ruximani Buna ziua, vorbesc in numele fratelui meu, care are probleme cu fosta prietena cu care a trait timp de 4ani si au locuit la dom. fratelui ,rezultand un ... (vezi toată discuția)