avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... NELAMURIRE IN PRIVINTA UNUI DIVORT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

NELAMURIRE IN PRIVINTA UNUI DIVORT

Buna ziua
Sunt noua pe acest forum si am intrat pentru ca am o mare nelamurire in privinta unui divort si anume a prietenului meu
D-nul de care vorbesc a fost casatoritca si mine de altfel amandoi suntem divortati si fiecare din casatoria sa are cate un copil eu o fetita de 7 ani si prietenul meu un baietel de 3 ani si jumatate.
Prietenul meu practic este divortat di martie 2009 dar hotararea de divort nu a ajuns nici pana astazi de cate ori ii spun de aceasta hotarare spune ca nu-i place sa se duca la judecatorie ca este prea aglomerat si ca ar trebui ca aceasta hotarare sa vina prin posta. Intrebarea mea este cand? Ca eu cand am divortat nu am avut probleme cu aceasta hotarare a fost data si primita de mine la o luna dupa ce sa hotarat divortul asta ar fi una din probleme, iar a doua ar fi cat costa sa se judece cu fosta sotie sa aiba dreptul la vizita pt copil ca ea nu vrea nici in ruptul capului sa colaboreze sa aiba si el dreptul sa-si vada copilul fara sa se certe cu ea si sa se faca in tot felul dupa care ea ii spune ca isi va vedea copilul cand va veni cu hotarare judecatoreasca. Ce trebuie sa faca prietenul meu ca sa poat vedea si el copilul fara alte probleme si dicutii care nu isi au rostul din punctul meu de vedere.
Eu am apelat la d-voastra ca m-am plictisit de brambureala la care asist si nu stiu ce sa mai cred si eu fiind mama si fiind si divortata la fel ca ei
Vreau sa-l ajut si sa-l indrum spre ce este mai bine pt el si baietelul sau.

:offtopic: Va rog sa nu mai scrieti cu majuscule. Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 29 Iunie 2009
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:52, 30 Iunie 2009
Fiica mea primeste o pensie de 125 de lei pe luna pt ca aceasta pensie a sa sa stabilit in baza salariului minim pe economie cu toate ca el realizeaza venituri
are o asociatie familiala mai exact un atelier mecanic pt reparatii auto atunci la divort a schimbat toate actele AF pe numele tatalui sau cum pot eu sa demonstrez ca acest om realizeaza venituri si sa fie pus sa plateasca pensiea alimentara atat cat trebuie
marybon a scris:

Atunci sfatutima si pe mine cum sa aflu cand vine aceasta hotarare de divort ca deja si eu sunt suspicioasa in acest caz am intrat pe net si am cautat dosarul 2955/233 judecatoria galati si acolo spune ca sunt divortati dar nu a venit nici pana astazi aceasta hotarare
Ce este atat de greu de inteles? Sotul divortat sa se prezinte la instanta care a dat hotararea de desfacere a casatoriei, sa astepte 30 de zile de cand va lua cunostinta de aceasta p[entru ca partea adversa sa-si exercite dreptul caii de atac-apelul- si daca nu se intampla nimic atunci sotul va legaliza sentinta si totul va fi... ok!
Suntem aici sa intelegem anumite aspecte .... care sunt un pic vagi ....Cu privire la pensie de intretinere, veniturile pot fi demonstrate in cadrul unui proces, in care mijloacele de proba sa fie administrate cu temeinicie ! Succes.
daca hotararea de divort nu afost trimisa prin posta , prietenul dvs poate merge la judecatorie , la arhiva si poate solicita eliberarea unei copii de pe hotararea de divort.

iar in ceea ce ppriveste copilul, poate introduce actiune privind acordarea dreptului de vizitare a minorului .
actiunea se introduce la judecatoria in a carei raza de competenta domiciliaza fosta sotie .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj daria_ramona2006 daria_ramona2006 Vreau sa introduc actiunea de partaj si as dori sa stiu cum se va imparti casa daca in urma actiunii de divort minora de 4 ani mi-a fost incredintata? (vezi toată discuția)
Atribuire drept de vizitare copil minor Aysha Aysha Subiectul pe care vreau sa-l abordez a mai fost discutat, dar cum fiecare subiect are particularitatile lui... nu am reusit sa ma regasesc in niciunul din ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara si dreptul la vizite ruximani ruximani Buna ziua, vorbesc in numele fratelui meu, care are probleme cu fosta prietena cu care a trait timp de 4ani si au locuit la dom. fratelui ,rezultand un ... (vezi toată discuția)