Buna ziua
Sunt noua pe acest forum si am intrat pentru ca am o mare nelamurire in privinta unui divort si anume a prietenului meu
D-nul de care vorbesc a fost casatoritca si mine de altfel amandoi suntem divortati si fiecare din casatoria sa are cate un copil eu o fetita de 7 ani si prietenul meu un baietel de 3 ani si jumatate.
Prietenul meu practic este divortat di martie 2009 dar hotararea de divort nu a ajuns nici pana astazi de cate ori ii spun de aceasta hotarare spune ca nu-i place sa se duca la judecatorie ca este prea aglomerat si ca ar trebui ca aceasta hotarare sa vina prin posta. Intrebarea mea este cand? Ca eu cand am divortat nu am avut probleme cu aceasta hotarare a fost data si primita de mine la o luna dupa ce sa hotarat divortul asta ar fi una din probleme, iar a doua ar fi cat costa sa se judece cu fosta sotie sa aiba dreptul la vizita pt copil ca ea nu vrea nici in ruptul capului sa colaboreze sa aiba si el dreptul sa-si vada copilul fara sa se certe cu ea si sa se faca in tot felul dupa care ea ii spune ca isi va vedea copilul cand va veni cu hotarare judecatoreasca. Ce trebuie sa faca prietenul meu ca sa poat vedea si el copilul fara alte probleme si dicutii care nu isi au rostul din punctul meu de vedere.
Eu am apelat la d-voastra ca m-am plictisit de brambureala la care asist si nu stiu ce sa mai cred si eu fiind mama si fiind si divortata la fel ca ei
Vreau sa-l ajut si sa-l indrum spre ce este mai bine pt el si baietelul sau.
:offtopic: Va rog sa nu mai scrieti cu majuscule. Multumesc.
Fratilor nu va mai certati,ipoteze sunt destule.Daca sotul care pretinde ca este divortat in martie 2009,in realitate nu este divortat????Eschivarea sotului,naste intrebari!!!!Dreptul de vizita se poate obtine si fara divort,sotii fiind separati in fapt!
Atunci sfatutima si pe mine cum sa aflu cand vine aceasta hotarare de divort ca deja si eu sunt suspicioasa in acest caz am intrat pe net si am cautat dosarul 2955/233 judecatoria galati si acolo spune ca sunt divortati dar nu a venit nici pana astazi aceasta hotarare
Aveti dreptate d-na Marybon....insa pentru a obtine drept de vizita neconditionat de fosta sotie trebuie ca Instanta sa decida in acest sens.Cu alte cuvinte,Instanta trebuie sa decida perioada si conditiile vizitei.EX: Instanta decide programul de vizita a doua si a treia duminica din luna de la ora 10 la 18 la domiciliul tatalui.Alt ex:Instanta decide programul de vizita a doua si a patra sambata si duminica din luna de la ora 10sambata pana la ora18 duminica la domiciliul tatalui.samd
Partaj
daria_ramona2006
Vreau sa introduc actiunea de partaj si as dori sa stiu cum se va imparti casa daca in urma actiunii de divort minora de 4 ani mi-a fost incredintata? (vezi toată discuția)