avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara greu de platit
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara greu de platit

Fostul sot doreste a ma da in judecata pentru neplata pensiei alimentara.anul trecut in octombrie 2014 am divortat si am decis ca baiatul in varsta de 5anisori sa aiba domiciliul stabil la tatal sau din cauza faptului ca nu aveam cu cine il lasa cat timp eram la munca.eu in noiembrie anul 2014am ramas insarcinata cu actual sot si in ianuarie 2015 firma unde lucram mi-au inchis contractul.mentionez ca acum am o fetita de 3luni si nu beneficiez decat de alocatiei ei de 2mil.sotul ia salariul de 10mil jumate si nu am posibilitatea de a plati pensia baiatului din prima casatorie.si doresc niste sfaturi in legatura cu aceasta problema.mentionez ca nici tatal de cate ori doresc sa iau baiatu in vacanta nu doreste a mil da.programul este de sambata de la ora 12 pana duminica la ora 18, o saptamana in luna iulie,o saptamana in luna august si o saptamana in vacnta de iarna.deci nu doreste nici macar in vacanta sa mil deie.l-am avut doar de pasti anul acesta cateva zile la mine.mai mentionez ca de cate ori am fost sal vad iam luat cate ceva.va rog din auflet sa ma ajutati cu niste sfaturi.va rog sa ma iertati pentru romabul scris
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 00:14, 29 Noiembrie 2015
Pentru ca acum mai aveti un copil, puteti solicita in instant micsorarea pensiei alimentare pentru baietel. Cu toate acestea, si baietelul este copilul dvs. si trebuie sa participati financiar la intretinerea lui. Faptul ca tatal baietelului nu va lasa sa vedeti copilul, asa cum a dispus instant cand a stabilit programul de vizita, nu justifica neplata pensiei alimentare.
Imi pare rau sa va spun, dar am aceiasi opinie ca si juridic dana. Cand ati luat decizia de a mai avea un copil, atat dvs cat si actualul sot stiati ca mai exista un copil fata de care exista obligatie de intretinere. Daca si fostul sot, care creste baietelul, ar ramane fara serviciu sau ar spune ca nu mai are bani sa creasca copilul, ce s-ar alege de baiatul acela? Incercati sa apelati la rudele dvs si la rudele sotului, puneti mana de la mana si trimiteti-i si celuilalt copil al dvs ceva banuti. Cand nu reusiti mai nimic ca bani trimiteti si dvs ceva de mancare, de la o ruda de la tara, o hainuta de la vreun nepot, nu stiu ce sa zic, dar si dvs aveti obligatii fata de baietel, nu doar fostul sot. Amandoi sunteti parinti, nu doar domnul. Suntei mama ambilor copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizitare minor glucyana glucyana As vrea sa ma consult cu dv. intr-o problema, care ma framanta de ceva vreme. Am divortat anul acesta in aprilie, avem un baietel de 2 ani si 10 luni. Fostul ... (vezi toată discuția)
Pensia de intretinere magdal3na magdal3na buna ziua ,ma numesc magda si as dori sa-mi raspundeti la o intrebare.In urma unui divort copilul meu a fost incredintat tatalui ,prin hotararea de divort am ... (vezi toată discuția)
Minor- schimbare domiciliu minor Vasilica-Irina Vasilica-Irina Buna ziua as avea o intrebare am o fata de 8 ani jumate si a fost incredintata tatalui definitiv si irevocabil eu locuiesc in spania iar fostul sot in ... (vezi toată discuția)