avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Diminuare indemnizatie de conducere
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Diminuare indemnizatie de conducere

Buna ziua,
De cateva zile , administratorii financiari din invatamant se confrunta cu o problema : diminuarea indemnizatiei de conducere.La recomandarea inspectoratelor scolare, aceasta ar trebui sa fie sub nivelul celei acordate directorilor, desi legea prevede pana la 40 % pentru administratorii financiari. In consecinta, in multe unitati de invatamant consiliile de administratie au decis diminuarea acesteia.Intrebarea mea este urmatoarea: in ce conditii se poate diminua aceasta indemnizatie si daca exista vreun temei legal care sa permita consiliilor de administratie acest lucru.Incadrarea in buget conform costului standard/elev este un motiv bine intemeiat?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 17:38, 8 Decembrie 2013
@freeelis, este si corect. Legile salarizarii bugetare, din 2010 incoace, zic ca procentul maxim la sporuri este 30%. Un administrator financiar de ce n-ar intra in aceasta categorie, nu-i bugetar?!
Cand am afirmat ca nu este corect , m-am referit la acel procent poate fi variabil de la 1 % la 40 % si este la latitudinea CA sa-l stabileasca si sa-l modifice prin hotarare.
Stiu, doar am intarit ceea ce ati afirmat. :) Argumentare este pentru user, sunt convinsa ca a citit si 330, si 284 si 285, nu doar 63.

off topic: l-as fi solicitat la "invatamant", ca s-ar putea sa mai apara intrabari pe tema, dar mi-l notez pentru link.
Il mut acolo ...:)
:bow:

Alte discuții în legătură

Legea 63/2011 Radamante Radamante In legea 63/2011( anexa.4 punctul 3) se stabileste ca secretarul șef* beneficiaza de un spor de in \\"limita maximă de 20%\\" si ca acest spor se ... (vezi toată discuția)
Îndemnizaþie conducere roman gheorghe roman gheorghe Sunt profesor pentru învăţământul primar, dacă deţin şi funcţia de director coordonator la o şcoală de centru de comună mai pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Salarizare elisabeta andronic elisabeta andronic o persoana care este angajata la data de 04.05.2011 pentru prima data in invatamantul special pe un post didactic auxiliar, poate beneficia de sporul de ... (vezi toată discuția)