avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Diminuare indemnizatie de conducere
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Diminuare indemnizatie de conducere

Buna ziua,
De cateva zile , administratorii financiari din invatamant se confrunta cu o problema : diminuarea indemnizatiei de conducere.La recomandarea inspectoratelor scolare, aceasta ar trebui sa fie sub nivelul celei acordate directorilor, desi legea prevede pana la 40 % pentru administratorii financiari. In consecinta, in multe unitati de invatamant consiliile de administratie au decis diminuarea acesteia.Intrebarea mea este urmatoarea: in ce conditii se poate diminua aceasta indemnizatie si daca exista vreun temei legal care sa permita consiliilor de administratie acest lucru.Incadrarea in buget conform costului standard/elev este un motiv bine intemeiat?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 17:38, 8 Decembrie 2013
Nu vorbesc de sporuri de conducere la didactic de predare, ci de total sporuri.
Aveti asa multi copii? Aveti posibilitatea sa platiti asa sporuri, cand se pune problema gradatiilor de merit ca n-ar putea fi suportate ... Hmmm...

Sigur, la asa oferta, era discriminare clar!
Am citit legislatia,dar daca unitatea nu se incadreaza in bugetul aprobat conform costului standard/elev ( oricum s-au facut rectificari de buget la chelt.de personal) si CA diminueaza indemnizatia de conducere doar administratorului financiar ( la finele anului) nu se aplica zicala " sa moara si capra vecinului"? Daca directorii au maxim 35%, de ce adm.financiari sa aiba mail mult?Sa stiti ca sunt CA care apreciaza munca si responsabilitatea administratorului financiar si au aprobat 40%, cu toate ca directorul are 35%.Si uitati ca adm.financiari nu mai au dreptul la gradatie de merit.
Stimata doamna, de bine ce responsabilitatea este maxima in sarcina administratorilor financiari, sunt scoli care functioneaza fara administrator financiar. Haideti sa nu incurcam merele cu perele! Responsabilitatea directorului este angajata inclusiv pentru responsabilitatea administratorului financiar. Scolile nu functioneaza ca e sau nu acest post, functioneaza daca sunt elevi si profesori. Umbla zvonul prin targ ca se reinfiinteaza centrele bugetare, atunci cum veti mai cere maxim? Maxim va avea contabilul sef al centrului bugetar. Nici contabililor nu sunt de acord sa li se dea maxim... ajung in 2-3 ani la salarii de 40 de milioane ... sa avem totusi limite!
Gradatia de merit este de 25% la salariul de baza, deci nu se compara cu 40%.
Buna dimineata,
Cred ca glumiti cand afirmati ca un adm.financiar poate ajunde in 2-3 ani la un salar de 40 mil.Nici macar brutul nu este atat de mare la un adm.fin.IA cu vechime peste 25 ani si cu spor fidelitate.In ceea ce priveste indemnizatia de conducere, toata stima pentru directorii care au alta parere decat dvs.Aveti dreptate cand afirmati ca scolile nu pot functiona fara elevi si cadre didactice,dar cum poate functiona o unitate de invatamant fara adm financiar? Cine intocmeste numeroasele situatii solicitate de catre ordonatorul de credite? Dar darile de seama trimestriale?Stiti ca un adm.financiar isi efectueaza concediul de odihna abia dupa ce termina toate situatiile de la inceputul fiecarei luni si il intrerupe ori de cate ori e nevoie pentru alte situatii sau plata furnizorilor?
Ideea cu reinfiintarea centrelor bugetare e buna, cu atat mai mult cu cat sunt tot mai putini copii si incadrarea in costul standard e imposibila ( dar solutia nu consta doar in diminuarea acestei indemnizatii de conducere ori de cate ori vrea CA).Nu trebuiau desfiintate in 2005.
Am deschis acest subiect in speranta ca voi afla cum se procedeaza in alte judete din tara, pentru ca legislatia este unica si parerile impartite.
O zi buna!
Doamna, stiu tot ce pretindeti dv. ca e ingrat in sistem, deci nu va dau dreptate nicicum. Daca sunt scoli care functioneaza fara administrator financiar, va inchipuiti cumva ca scolile acelea nu fac raportarile? N-aveti decat sa va plangeti cuiva care nu cunoaste sistemul, nu noua, care muncim cu norme duble ca sa aveti dv. sporuri. Exista un departament contabil, exista secretar, asa ca are cine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 63/2011 Radamante Radamante In legea 63/2011( anexa.4 punctul 3) se stabileste ca secretarul șef* beneficiaza de un spor de in \\"limita maximă de 20%\\" si ca acest spor se ... (vezi toată discuția)
Îndemnizaþie conducere roman gheorghe roman gheorghe Sunt profesor pentru învăţământul primar, dacă deţin şi funcţia de director coordonator la o şcoală de centru de comună mai pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Salarizare elisabeta andronic elisabeta andronic o persoana care este angajata la data de 04.05.2011 pentru prima data in invatamantul special pe un post didactic auxiliar, poate beneficia de sporul de ... (vezi toată discuția)