avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... accident de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

accident de munca

Azi de dimineata in timpul unor lucrari la exteriorul unei case unul dinte angajatii mei a cazut de pe schela lovindu-se la cap si spate fiind dus cu ambulanta la urgenta unde se afla si la ora aceeasta. In momentul accidentului colegi lui panicati au sunat la serviciul 112 care a trimis ambulanta ,politia ,procuratura si protectia muncii. Una dintre probleme e ca eu nu am adusa la zi protectia muncii. La spital am stat toata ziua pt a afla ceva despre starea ranitului insa nimeni nu mi-a spus nimica iar accesul meu la el a fost interzis. Va rog sa-mi spuneti la ce sa ma astept avand in vedere ca luni trebuie sa ma prezint cu actele ...... as putea raspunde eu (penal de ex) pt vatamarea lui?
Cel mai recent răspuns: Octavia Turbatu , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:52, 4 Aprilie 2009
da, ati putea raspunde penal pentru accident, numai ca ar fi bine daca ati evita acest lucru prin trecerea persoanei in concediu de odihna retroactiv si la data accidentului sa fie in concediu.Asta bine inteles in cazul in care presupuneti ca va puteti intelege cu angajatul, ca daca nu, atunci e de rau...:rtfm:
dupa cum am spus cei de la protectia muncii au fost la locul accidentului si au si pozat unele acte.... care e cea mai sumbra ipoteza la care ar trebui sa ma astept?
Ramane de vazut care o sa fie perioada de ingrijiri medicale care se va stabili in acest caz. Pentru salariatii care lucreaza la inaltime, protectia muncii se face lunar.
Presupun ca starea salariatului nu este foarte grava....si nu se va incepe urmarirea penala; in acest caz....firma va fi amendata de catre inspectorii ITM cu privire la nerespectarea dispozitiilor legale privind sanatatea si securitatea in munca.
Am inteles ca aveti o firma de constructii. Ar tebui sa aveti serviciu SSM. Cum spuneti ca nu sunteti la zi cu documentele, poate ca in acest moment nu aveti. In acest caz contactati o firma abilitata, si faceti urgent un contract cu ei, ca serviciu extern. Ei vor merge cu dvs. la ITM, si se vor ocupa de dosarul de cercetare a accidentului de munca. Amenda luati sigur, depinde de inspectorul care se ocupa de caz, cat de mare. Daca a venit si procuratura, vor face si ei cercetarea lor, si vor hotara partea penala. Daca se dovedeste ca nu le-ati asigurat echipament de protectie, nu au fost instruiti, mai rau lucra fara CIM ( am intalnit frecvent cazuri), nu va fi usor. Pe langa angajator, raspunde si conducatorul locului de munca. Toti angajatorii cu care lucrez, nu iau in serios avertizarile mele de accidente in munca, iar cand se intampla ceva, intra in panica si ar face orice. Pacat !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de munca islagall islagall Azi de dimineata in timpul unor lucrari la exteriorul unei case unul dinte angajatii mei a cazut de pe schela lovindu-se la cap si spate fiind dus cu ambulanta ... (vezi toată discuția)
Anuntare evenimente produse la itm ph_23_wal ph_23_wal Buna ziua ma intereseaza procedura in urmatorul caz: un angajat al firmei a sunat la ambulanta ca i sa facut rau in timpul serviciului.......la dus la spital ... (vezi toată discuția)
Accident de munca soldat cu deces adytzu01 adytzu01 Buna ziua. Tatal meu lucra la o firma de termopane iar in urma unui montaj la o cladire noua a cazut de pe o schela. Mentionez ca din ce am inteles firma ... (vezi toată discuția)