Azi de dimineata in timpul unor lucrari la exteriorul unei case unul dinte angajatii mei a cazut de pe schela lovindu-se la cap si spate fiind dus cu ambulanta la urgenta unde se afla si la ora aceeasta. In momentul accidentului colegi lui panicati au sunat la serviciul 112 care a trimis ambulanta ,politia ,procuratura si protectia muncii. Una dintre probleme e ca eu nu am adusa la zi protectia muncii. La spital am stat toata ziua pt a afla ceva despre starea ranitului insa nimeni nu mi-a spus nimica iar accesul meu la el a fost interzis. Va rog sa-mi spuneti la ce sa ma astept avand in vedere ca luni trebuie sa ma prezint cu actele ...... as putea raspunde eu (penal de ex) pt vatamarea lui?
Daca angajatul nu purta casca sau alte materiale de protectie,daca schela nu era asigurata in conditiile legii,daca nu avea facut nici instructajul de protectie a muncii sau daca fisa nu era completata la zi,in functie de leziunile suferite si in raport de numarul de zile de ingrijiri medicale se va stabili incadrarea juridica a faptei si veti raspunde penal pentru aceasta.Portul materialelor de protectie,neasigurarea schelei,lipsa instructajului de protectie a muncii la zi pot constitui circumstante agravante pentru incadrarea juridica a eventualei fapte ce vi se va retine.In orice situatie,este bine sa luat legatura cu familia angajatului accidentat pentru a-i oferi sprijin moral si material ,sa suportati eventuale costuri legate de suferinta salariatului.Acestea ar insemna si un act de umanitate dar si acordarea unor circumstante atenuante.Incercati sa luati legatura cu un avocat,pentru ca in astfel de momente este bine sa aveti alaturi un profesionist care sa va consilieze si sa va apere.
Accident de munca
islagall
Azi de dimineata in timpul unor lucrari la exteriorul unei case unul dinte angajatii mei a cazut de pe schela lovindu-se la cap si spate fiind dus cu ... (vezi toată discuția)