avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile concediu de odihna aferente concediului de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile concediu de odihna aferente concediului de maternitate

Buna ziua,
avand in vedere ca in luna noiembrie 2011 am intrat in concediu de ingrijire copil, as mai avea acum dreptul la zilele de concediu de odihna aferente anului respectiv, ramase neefectuate? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:20, 1 Decembrie 2013
Daca deja sunteti intr-un tip de concediu, cum sa vi se mai dea un alt concediu? Cel mult vi se poate plati concediul neefectuat.
@ SoniaGeorgescu

Da, numai daca asa ceva este prevazut in ccm aplicabil sau in eg.intern al angajatorului.
Anul acesta am revenit la serviciu....

@freelis
Multumesc frumos pt raspuns, in acest caz este clar.

Nu am pretentia la zile de concediu, dar macar sa imi fie platite zilele de concediu neefectuat... avand in vedere ca totusi este un drept al meu de care nu am beneficiat. Multumesc

Ultima modificare: Duminică, 1 Decembrie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Potrivit art.146 alin.4 C.mun., compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna dupa concediu medical Liviu Soare Liviu Soare In urma operatiei de cancer am primit 365 zile de concediu medical cu posibilitatea prelungirii cu inca 180 de zile prin comisie medicala . Dupa aceste ... (vezi toată discuția)
Plata concediu de odihna SilviAna90 SilviAna90 Buna ziua, De cateva zile am intrat in cele 126 zile de concediu prenatal + postnatal, mentionez k pana sa intru, am fost in concediu medical (sarcina cu ... (vezi toată discuția)
Plata concediu legal lemontee lemontee Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie, am intrat in concediu prenatal si din acest an mai am neefectuate inca 9 zile de concediu legal, zile pe care nu ... (vezi toată discuția)