avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna dupa concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna dupa concediu medical

In urma operatiei de cancer am primit 365 zile de concediu medical cu posibilitatea prelungirii cu inca 180 de zile prin comisie medicala . Dupa aceste concedii medicale as avea dreptul la concediu de odihna pe ultimul an si jumatate ? Sau macar la compensarea in bani, daca ies la pensie de boala ?
Daca da, in baza carui articol din Codul Muncii ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Noiembrie 2018
Liviu Soare, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:41, 10 Noiembrie 2018
Da, la revenirea din concediul medical aveti dreptul la CO.

Codul Muncii
art.145
....
(4) La stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca si cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav se considera perioade de activitate prestata.
......
(6) Salariatul are dreptul la concediu de odihna anual si in situatia in care incapacitatea temporara de munca se mentine, in conditiile legii, pe intreaga perioada a unui an calendaristic, angajatorul fiind obligat sa acorde concediul de odihna anual intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care acesta s-a aflat in concediu medical.

In cazul incetarii c.i.m., zilele de CO neefectuate se vor compensa in bani.

art.146 C.mun.
.....
(3) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna/concediul medical de sarcina si lauzie, cod 08 D.Ionela89 D.Ionela89 Buna ziua, As dori sa stiu daca numarul zilelor de concediu de odihna /an este de 21 zile chiar daca, de ex. din 01 oct. 2019 -31.dec.2019 beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna LEOOOO LEOOOO Daca am avut concediu medical timp de 1 an cod 14/cancer am dreptul la concediul de odihna sau plata acestuia .mentionez ca sunt profesor de 30 de ani si nu am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sunt angajat de 10 ani la acelasi angajator, in cei ... kir kir Buna ziua. Sunt angajat de 10 ani la acelasi angajator, in cei 10 ani am luat doar 20 de zile de concediu de odihna. Cand imi dau demisia angajatorul trebuie ... (vezi toată discuția)