avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament valabil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament valabil

Mama si matusa mea au primit prin testament de la o verisoara vreo 50ha ,si o casa in centru orasului,toate acestea au fost luate de regimul comunist,mama si matusa au facut cerere de retrocedare dar fiind atit de mult teren nu au putut continua procesele,s-a deschis proces dar dosarul a ramas nefinalizat,au facut cerere la legea 10 dar nu au primit nimic.Acuma as avea posibilitati sa deschid proces dar matusa mea si mama nu au posibilitati,ce acte ar trebui sa-mi daie mama si matusa mea ca sa ma ocup eu de dosar,contract de vinzare-cumparare este bun avind in vedere ca este in litigiu?daca imi fac contract de vinzare cumparare pe acest testament mai au dreptul la ceva dupa ce se termina procesele?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:28, 5 Decembrie 2013
Depinde ce stabiliti in contract. Nu se vinde testamentul, se vand drepturi litigioase.
Daca imi face contract vinzare cumparare pe drepturi litigioase daca cistig ceva in instanta mai au dreptul sa ceara ceva?Eu vreau sa le dau ceva bani daca recuperez ceva(la mama 5000e si la matusa tot atita) dar is niste persoane dificile.Ar mai avea dreptul la ceva daca imi vind mie dreptul litigios?Multumesc
Pai nu merge sa le dati bani DACA recuperati. Le dati bani si DACA recuperati sau NU recuperati e numai treaba dv.
Daca doriti alte variante, atunci contactati un avocat cu toata povestea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cumparare mostenire ContSters295489 ContSters295489 Buna seara.Mama mea si matusa mea au primit o mostenire f mare de la o matusa de-a lor,doua case si cam 100ha de teren prin testament,dar toate acestea au fost ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare? ContSters295489 ContSters295489 Buna seara.Mama mea si matusa mea au primit o mostenire f mare de la o matusa de-a lor,doua case si cam 100ha de teren prin testament,dar toate acestea au fost ... (vezi toată discuția)
Cesiune drepturi litigioase georgemazilu georgemazilu Buna ziua, Vreau sa va cer sfatul intr-o problema: Bunicul meu a avut 2 urmasi. Pe timpil comunistilor a fost deposedat de mai multe proprietati in mod ... (vezi toată discuția)