avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum se poate proceda ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum se poate proceda ?

Buna seara ! numele meu este Cornel si va scriu in numele si pentru sotia mea Valentina in legatura cu unele aspecte juridice privind comportamentul reprobabil al aistentului coordonator din cadrul unei unitati sanitare. Sotia este asitent medical principal cu vechime in munca de > 15 ani din care 5 ani pe sectia de ingrijiri paliative , angajata cu contact de munca perioada nedeterminata . Colectivul este compus din 5 asistenti din care unul este delegat asistent coordonator nu asistent sef. Prin comportamentul sau - aceasta abuzeaza de aceasta numirea amenintand personalul din subordine, (asistenti, infirmieri, ingrijitori ) cu demiterea, proferand tot felul de cuvinte jignitoare ( incompetenti,afoni,nesimtiti, etc) Aceste cuvinte si apostrofari sunt adresate fata de asistenti si infirmieri chiar si in prezenta bolnavilor sau apartinatorilor acestora ! Cel mai recent eveniment a avut loc in urma cu doar 3 zile - pe data de 27 nov ac. cand a inceput sa adreseze injurii si amenintari la adresa sotiei, cu defacerea locului de munca , pe motiv ca sotia s-ar fi internat in spital de buna voie si nu fortuit datorita programului incarcat si surmenajului. Si nu numai sotia, ci toti asistentii de pe acea sectie au probleme de sanatate . chiar si asistenta coordonatoare ! Fata de incalcarea frecventa a codului deontologic al asistentului medical generalist , art 13 paragrafele( alin) 1 - 4 , am incercat sa ma adresez medicului sef - responsabil de compartiment - dar mi s-a raspuns ca nu are ce sa-i faca, si rugand-ule sa o lasam in pace deoarece stiu si ele ca ea este nervoasa datorita afectiunilor pe care le are ! Cind i s-a reprosat faptul ca are un comportament nedemn pentru funtia ce o indeplineste si nu este corect sa se comporte in acest mod cu ceilalti colegi, a raspuns ca dumneaei nu are ce sa-i faca nimeni nimic deoarece tot ea va fi ascultata si nu ceilalti asistenti ! Cum trebuie procedat pentru incalcarea codului deontologic , abuzul in serviciu,calomnia si amenintarea personalului. Ameninta ca si in cazul in care asistentii se vor adresa forului tutelar - Consiliul Judetean al OAMGMAMR - tot nu vor avea castig de cauza - deoarece se cunoaste prea bine cu membrii acestuia si cererea nu le va fi solutionata favorabil ! Va rog sa-mi comunicati care sunt pasii de urmat deoarece s-ar parea ca situatie este iremediabila ! (P.S. - sotia mea a avut un referet intocmit de aceasta persoana in luna iulie - in timp ce se afla in C.O.- avizat de un jurist al oficiul juridic al unitatii (acesta a precizat ca nu stia ca sotia a fost in concediu odihna in acea perioada) neavizat de medicul sef , Mentionez ca nici pana al aceasta data sotiei nu i s-a adus la cunostinta de continutul acestuia ,dar este ameninta in continuare - desi a fost ilegal intocmit . Referatul a fostintocmit nu pentru culpa medicala - ci in urma unor contraziceri , a unui schimb de replici care nu veau nicio legatura cu activitatea desfasurata pe sectie)
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013
CORNEL65, utilizator

Alte discuții în legătură

Codul etic in spital Arisandy Arisandy Intr-o sectie de spital lucreaza o asistenta cu tulburari psihice care perturba de fiecare data cand e de garda toata activitatea sectiei, face acuzatii ... (vezi toată discuția)
Sporuri ingrijiri paliative Norbert333 Norbert333 Sunt asistent medical intr-o sectie noua de Ingrijiri Paliative.As vrea sa stiu daca se acorda ceva sporuri pe aceasta sectie si daca da ,in baza carei ... (vezi toată discuția)
Legea nr. 95/2006 - versiunea consolidata Florentina Mihaela Florentina Mihaela Am cautat pe net Legea 95/2006, avand nevoie de informatii referitoare la asigurarea de sanatate. Am gasit-o pe un site care prezinta texte de lege, dar cu ... (vezi toată discuția)