avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Falsificarea semnaturii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Falsificarea semnaturii

Buna!
Am o problema mare !!!
Am lucrat la o firma DE CONSTRUCTIE inceput in data de aproximativ 1sept 2013 pana la 28oct 2013

Pana in data de 1sept --15octombrie am primit bani !
Si de la 15 octombrie pana in data de 28 noiembrie nu am primit nici un bani!
Azi 30 noiembrie am depus un fel de demisie
Patronul respectiv num-i vre sa platasca zilele respective
+sunt deja angajat (legal )aprox de la data de 1 sept 2013 (sunt inregistrat in baza de date la ITM)

Eu vrau sa fac o plangere la ITM si la politie defaptul ca nu am semnat nimic ,dar patronul meu a falsificat semnaturile si nu vrea sami deie bani!

Ce pot face!?
-Contractul de munca nu am semnat dar nici nu am nici o copie
-protectia munci nu am semnat
-statul de plata nu am semnat deloc ,nici nu am vazut!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:26, 1 Decembrie 2013
1. In conditiile in care un angajator nu respecta legile si actele normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca, salariatii se pot adresa Inspectoratul Teritorial de Munca in raza careia isi are sediul social angajatorul si /sau Inspectiei Muncii - for superior ITM-ului.

2. Pentru savarsirea de fapte care pot atrage raspunderea penala a angajatorului sau care constituie abateri de la legislatia finaciar- contabila puteti sesiza Poitia- Serviciul de Investigare a Fraudelor si/sau ANAF-ul - Directia Antifrauda.
Ultima modificare: Duminică, 1 Decembrie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc
Atuncea:
Vorbesc cu patronul sami plateasca orele care am lucrat (e vorba de 370ore aprox 1400lei)
Daca nu ajungem la intelegere:

1-Sa depun (Nu am nici o acte in mana :copie contract ,copie statul de plata) o plangere la ITM.

2-Sa depune o plangere penala impotriva faptuitorilor si a persoanei juridice implicate,(falsificarea semnaturi in acte) la Poitia- Serviciul de Investigare a Fraudelor si/sau ANAF-ul - Directia Antifrauda.

O astfel o încălcare a Falsificarea semnaturi de către angajator, care poate avea ca rezultat?

Caz penal cu inchisare (dupa lege cam cat?)
Amenda (dupa lege cam cat?)

Bani o sa primesc napoi 100% dupa rezultat (e obligat sa platasca orele)? +pot sa cer despagubire?

Ultima modificare: Duminică, 1 Decembrie 2013
nszaby87, utilizator
Daca se dovedeste ca v-a fost falsificata semnatura pe un act, atunci acel act va fi declarat nul .

Faptuitorul poate primi o pedeapsa cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Si atuncea nu mai primesc mani respectiv pe care am lucrat?
Drepturile salariale le veti primi, in aceste conditii.

Alte discuții în legătură

Fals sau inselaciune? laurentinb laurentinb Anul trecut fiind in concediu medical pe o perioada mai lunga patronul sau un alt angajat de la contabilitate a semnat in locul meu si a incasat banii virati ... (vezi toată discuția)
Angajatorul mi-a falsificat semnatura! tatianahoanca tatianahoanca Buna. De 3 luni aprox sunt angajata unui schimb valutar non-stop. Zilele trecute am primit vizita domnilor de la ITM in vederea verificarii conditiilor de ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca ioan-s ioan-s Buna seara.Am nevoie de cateva sfaturi.La 1 sept. s-a inchis magazinul unde lucram.Pana la 30 sept.salariile pe luna august nu le-am primit si nici celelalte ... (vezi toată discuția)