avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Impartire bunuri intre soti, in timpul casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Impartire bunuri intre soti, in timpul casatoriei

Stimati colegi
Ma confrunt cu o speta mai interesanta, coraborata cu cateva acte bruste de donatie intre soti ... si doresc sa sugerez urmatoarea tema in forum:

Care sunt situatiile si temeiul legal pentru impartirea de bunuri intre soti, pe durata casatoriei, sau in perioada cand sunt in proces de divort, dar nu exista inca o sentinta definitiva si irevocabila.
Cel mai recent răspuns: ContSters30487 , utilizator 00:00, 9 Iulie 2009
Asa cum este reglementata comunitatea de bunuri a sotilor in codul familiei, in timpul casatoriei orice impartire sau intelegere intre soti privind partajarea bunurilor comune este lovita de nulitate. Cu toate acestea nimic nu impiedica ca in timpul casatoriei oricare dintre soti sa solicitate sa se constate ca un bun dobindit in timpul casatoriei este bun propriu sau, dupa caz, bun comun. O alta situatie de exceptie o reprezinta solicitarea creditorilor unuia din soti de a se partaja bunurile comune pentru a-si indestula creanta din bunurile ce se cuvin sotului debitor.
Iertati-ma. Dar ve lege i-mi trebuie si aprobarea cui,daca eu si sotia suntem in divort iar bunurile le inpartim de comun acord ,dipa bunul nostru plac.:)
Este interesant.Din ce am mai citit,in timpul casatoriei,bunurile comune pot fi impartite in tot sau in parte ,numai pentru motive temeinice(?)si numai prin hotarare judecatoreasca.Cred ca motive temeinice sunt in situatia in care creditorul personal al unuia dintre soti,dupa urmarirea bunurilor proprii ale acestuia,are posibilitatea de a-si realiza creanta.
pe durata cat sunt in proces de divort , exista si acea conventie intre parti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj in timpul casatoriei micucorina micucorina Buna ziua! As dori sa aflu daca e posibil sa se faca partajul bunurilor comune, in timpul casatoriei, fara a fi nevoie de divort. Si daca da, cum trebuie ... (vezi toată discuția)
Divort? ElenaPopp ElenaPopp As dori sa imi raspundeti problemelor cu care ma confrunt. Sunt casatorita de 6 ani dar separata de 2,6 luni de sotul meu. El are din casatoria anterioara 2 ... (vezi toată discuția)
Finalizare divort prin partaj crystyna2000 crystyna2000 se poate considera un divort finalizat in conditiile in care partajul nu s-a efectuat inca? se poate recasatori una din partile implicate ?Daca da, cum va ... (vezi toată discuția)