avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Prescrierea datoriilor catre asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Prescrierea datoriilor catre asociatie

Buna dimineata

As dori sa va intreb daca am penalitati la intretinere nu am fost dat in judecata nici somat de vreun executor si datoriile au mai mult de 3 Ani adica ( Prescriptia extinctiva) se sterg ?

Si daca da cum pot formula o cerere de stergere datorii, sau unde o pot face???
Doresc detalii procedura sau cum o pot face

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:30, 1 Decembrie 2013
Prescriptia datoriilor mai vechi de 3 ani se face de catre instanta de judecata care indica ce anume se prescrie din ceea ce solicita asociatia a fi platit.

In afara instantei nu se poate cere si nu se pot sterge restantele.
Multumesc pentru raspunsul promp

Pai si daca nu am fost dat in judecata eu cum pot sa ajung ca instanta sa prescrie stergerea datoriilor?
O sa vi se prescrie, daca o sa va prescrie, atunci cand veti ajunge in instanta.

Inca o data, pana atunci NU, pentru ca nu exista o baza legala.
Si ultima intrebare si ma iertati
Am inteles ca aceste datorii se sterg (am inteles bine? )
SI ma pot obliga cumva sa le platesc daca sunt prescrise?

defapt 2 intrebari

O dimineata frumoasa
Multumesc
Daca in instanta se hotaraste ca o parte din datorie sa fie stearsa, atunci asociatia va trebui sa se conformeze si sa vi le stearga.

Dar depasirea in sine a pragului de 3 ani nu inseamna automat prescrierea datoriilor. Numai judecatorul, cu toate documentele aduse de asociatie pe masa poate hotari daca si cat se prescrie.

Alte discuții în legătură

Datoriile la asociatia de proprietari pot fi sterse? petronela_gav petronela_gav Buna ziua, Avem un vecin, care a mostenit apartamentul de la parinti. Parintii au lasat datorii mari la intretinere. Vecinul nu a platit nici el la ... (vezi toată discuția)
Recuperare restanta mai mare de 3 ani ursulina ursulina Avem in asociatie un ap.care are datorii din 2005 pana in 2008, ai carui proprietari au decedat. In urma lor a ramas o nora si o nepoata, sotul respectiv tatal ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorii asociatia de proprietari andreicsm andreicsm Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am datorii la asociatia de proprietari incepand cu luna septembrie 2013 (ultima intretinere achitata a fost ... (vezi toată discuția)