avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imposibilitate punere in posesie pe teren cumparat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imposibilitate punere in posesie pe teren cumparat

Buna ziua !

Am cumparat o suprafata de teren, cu Contract de vanzare - cumparare inregistrat la notar. Cand am dorit sa intru in posesia terenului - surpriza : pe respectivul amplasament avea act de proprietate alta persoana. Biroul cadastral al comunei de care tine respectivul teren si-a recunoscut greseala si a intocmit o alta repartitie a parcelelor, in asa fel incat fiecare proprietar din tarlaua respectiva sa beneficieze de terenul sau (inclusiv eu). Doar persoana care mi-a vandut mie terenul nu este de acord cu noua lotizare (lui ii mai ramasesera 2.000 mp dupa ce mi-a vandut mie 1.000 mp).
Nu doresc sa reziliez Contractul de vanzare - cumparare, eu accept noua lotizare dar cei de la Biroul cadastral comunal nu inainteaza actele la OCOTA pentru ca cel care mi-a vandut mie nu este de acord cu amplasamentul suprafetei care i-a ramas lui.
Ce alternative juridice am pentru a intra in posesia terenului pe care l-am cumparat, conform noii schite cadastrale ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: balteanu valentin , utilizator 16:15, 2 Decembrie 2013
Este gresit sa va raportati la situatia din nou create de OCPI. Noua schita cadastrala nu exista cand dvs ati cumparat si nu aceasta a fost vointa interna a vanzatorului existenta la momentul vanzarii.
Dvs puteti cere rezolutiunea contractului si restituirea pretului si a sumelor ulterioare cheltuite in urma vanzarii, plus daune morale, datorita vanzarii unui imobil care mai fusese anterior vandut. Sau, ca alternative, puteti cere obligarea vanzatorului la remiterea lucrului vandut exact in forma si pe amplasamentul convenit prin contract....Degeaba acceptati dvs noua lotizare daca aceasta nu convine vanzatorului care nu este de accord sa vanda lotul respective in forma "stabilita" de BCPI local (acesta nu are calitate sa imparta terenul vanzatorului). Consultati un specialist, aratand si actele pentru a va indruma cat mai exact ca sa aplanatic orice eventuala neintelegre cu vreuna din partile implicate....succes
Va multumesc pentru raspuns !
Da, cam trebuie vazute actele, vazut cum s-a prevazut predarea in fapt, unde s-a gasit alta persoana, cine poseda terenul la momentul vanzarii etc.
Trebuie vazut daca ii gasiti o culpa vanzatorului, altfel acesta nu raspunde ca ieri era vorba de un teren si azi de altul.
Va multumesc si dumneavoastra !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Greseli in cartea funciara Fendrihan Fendrihan am cumparat un teren in Jilava si cand sa facem certificate de urbanism, surpriza nu se poate pentru ca locul era in alta parte decat in actul original. La ... (vezi toată discuția)
Teren in folosinta, dar fara acte ContSters126200 ContSters126200 Buna ziua! Am cumparat anul acesta o casa cu teren in jud. Timis, in ideea de a construi candva, cand s-o putea, o casa noua. Pe contractul de ... (vezi toată discuția)
Titluri de proprietate eliberate gresit de primarie ContSters206369 ContSters206369 buna dimineata ..... la eliberare unor titluri de proprietate si schite cadastrale existente gresite , (gresite ca si vecinatati si amplasare in teren , ... (vezi toată discuția)