avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hotarare divort din Spania cu pensie alimentara 150 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hotarare divort din Spania cu pensie alimentara 150 euro/luna

Buna ziua

Va rog foarte frumos daca se poate sa ma lamuriti in doua aspecte cu privire la un proces de divort din Spania.

Am deschis primul proces de divort in Ro (Dec. 2010), mandatara fiind mama ei. A deschis ea proces de divort in Spania (Aprilie 2011). Nu am fost citat din Spania (cu toate ca sotia stia domiciliul meu) - pe motivul ca citez "Paratul avand adresa necunoscuta, se elibereaza prezentul in scopul de a servi ca notificare in forma acestuia". Procesul din Spania s-a facut fara ca eu sa fiu prezent si citat. Procesul din Spania s-a incheiat in 27 Iunie 2013 (am cautat pe internet pe adresa judecatoriei din Spania procesul si stadiul in care se afla; si sa vad ca el s-a incheiat si am avut termen de 20 de zile pentru a face recurs) -------> in Romania nu am primit nici o hartie de la spanioli (cu toate ca procesul din Ro. este in stand by pe motivul ca asteptam documentele din Spania; timp de 1 an jumate am tot trimis cereri la judecatoria din Spania, sa vedem stadiul procesului de acolo.
PENSIA ALIMENTARA ESTE DE 150 EURO. CUM POT SCHIMBA ASTA IN HOATARAREA LOR ? Eu am salariu de 810 ron/luna. Nu am de unde sa platesc banii astia. Nu ma sustrag de la a plati, dar nu pot atat. Procesul s-a facut in Spania, iar conditiile mele erau altele in Romania.
POT FACE VREO SCHIBARE IN HOTARAREA DE DIVORT DIN SPANIA ?

Va multumesc frumos pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: cipriantm , utilizator 18:02, 5 Decembrie 2013
Dupa parerea mea, va trebui sa obtineti hotararea de divort din Spania si apoi sa introduceti o actiune de micsorare a obligatiei de intretinere, raportata la veniturile dvs. actuale.
Nu cunosc legislatia procedurii civile din Spania.
In Romania, in conditiile expuse de dvs. (nu ati fost citat in mod legal) se poate face contestatie in anularea hotararii definitive data de instanta de judecata. Poate alti colegi de pe site va pot ajuta.
Nu inteleg cum faceati cereri la judecatoria spaniola de un an de zile sa va comunice acte/date de care nu stiati ca exista... ceva imi scapa si nu stiu unde.
In acest an nu ati verificat ceva pe net? Abia dupa ce s-a finalizat tot ati dorit verificarea?
Pentru Doamna Avocat AVLIL

Buna ziua,
Solutiile care le dadeau cei de la judecatorie erau : "pentru a se reveni cu adresă instanţei din Spania" - la 4 termene ---->acelasi raspuns si un altul "pentru ca reprezentantul reclamantei să depuna hotararea de divort a instanţei din Spania". DE UNDE SA O DEPUN ?
Am luat din documentele de la judecatorie un nr. de dosar din Spania si am "cotrobait" internetul. Prea putin ii intereseaza pe spanioli procesele din Romania (ei merg de capul lor inainte, ca doar n-o sa se plece ei in fata noastra). Daca nu credeti, va dau si nr. de dosar din Ro. si veti vedea cate rabdare au instantele din Ro , cam excesiva (pe nervii clientului si ai avocatului ). Astept un raspuns si va multumesc anticipat !
timp de 1 an jumate am tot trimis cereri la judecatoria din Spania, sa vedem stadiul procesului de acolo

Regret, din primul mesaj reiesea ca ati trimis cereri in Spania, acum ca nu ati intreprins nimic. Daca in dosarul din Romania aveati numarul de dosar din Spania, trebuia sa mergeti sa vedeti ce se intampla in el.
Dupa ce ati aflat hotararea din Spania, aceasta trebuia atacata; daca aveti dovezi ca ea stia unde sa va citeze si cu rea-credinta nu a facut-o, atunci aveti sanse sa atacati hotararea.
Mai multe nu va pot spune, va zice avocatul dv. cu actele in fata.

Alte discuții în legătură

Se poate anula o hotarare de divort din spania? cipriantm cipriantm Buna seara Va rog frumos, puteti sa imi spuneti daca se poate anula in instantele din Romania, o hotarare de divort din Spania (casatorie oficiata in Ro, cu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara - sentinta definitiva. AntonioStefanM AntonioStefanM Buna ziua, Pana anul trecut in Octombrie, tatal meu mi-a platit pensia alimentara de 80 lei care a fost stabilita cu mult timp in urma si vazand ca nu se ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Cristiansen1977 Cristiansen1977 Bună ziua, am divorțat in Spania de comun acord după care mi sa stabilit o pensie alimentara de 300 de euro. Eu de un an și jumătate m-am întors în ... (vezi toată discuția)