avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se poate anula o hotarare de divort din Spania?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se poate anula o hotarare de divort din Spania?

Buna seara

Va rog frumos, puteti sa imi spuneti daca se poate anula in instantele din Romania, o hotarare de divort din Spania (casatorie oficiata in Ro, cu cetateni romani).
Cu ce motive?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cipriantm , utilizator 05:41, 5 Decembrie 2013
Nu se poate asa ceva.

Doar in Spania se poate rezolva aceasta problema.
Nu am fost citat la procesul de divort de acolo. Sotia a deschis proces in Spania (Aprilie 2011) in timp ce in Romania era deschis un proces (Decembrie 2010). Cu ce nu sunt de acord in acea hotarare este ca au stabilit pensie alimentara de 150 euro/luna, iar eu castig 800 ron/luna; si nu mai spun ca mi-au dat drept de vizitare minor 2 ore/saptamana. Pot cere o reducere a pensiei alimentare ?
Va multumesc frumos pentru promptitudine.
Puteti sa solicitati in cazul in care dv,in tara respectiva promovati actiune
Daca nu ati fost legal citat se poate ajunge la rejudecarea cauzei.

Daca pierdeti aveti drept de acces la CEDO si va poate redacta cererea si un avocat roman daca veti avea toate documentele de la proces.
Va multumesc! Sa aveti o zi frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare divort din spania cu pensie alimentara 150 euro/luna cipriantm cipriantm Buna ziua Va rog foarte frumos daca se poate sa ma lamuriti in doua aspecte cu privire la un proces de divort din Spania. Am deschis primul proces de ... (vezi toată discuția)
Incredintarea provizoriu minor ContSters126924 ContSters126924 Acum 2 ani mi sa dat custodia copilului minor.Decizia a fost definitiva si irevocabila. Anul trecut tatal acestuia a deschis proces pentru incredintarea ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea inscrisurilor si hotararilor straine DobreC DobreC Buna ziua! Fratele meu care lucreaza in Spania este despartit prin hotarare judecatoreasca, hotarare in care sunt precizate si custodia copilului, dreptul de ... (vezi toată discuția)