avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Bună ziua, am divorțat in Spania de comun acord după care mi sa stabilit o pensie alimentara de 300 de euro. Eu de un an și jumătate m-am întors în România muncind aici. Am făcut o cerere Pt micșorarea pensiei alimentare dar mia fost refuzată din cauza incompetentei legii române față de cea spaniolă. Care este procedura Pt a obține micșorarea pensiei alimentare. MULȚUMESC
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 08:33, 8 Octombrie 2019
Competența pentru o astfel de cerere aparține instanței din Spania deoarece acolo se află reședința copilului. Probabil că tatăl copilului a invocat excepția necompetenței instanțelor din România.
Ar trebui să formulați o cerere la instanțele din Spania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate divorța? Maria1381 Maria1381 Eu si sotul meu suntem rezidenti in italia de 10ani de 10 luni suntem separati si eu am intentat divort in italia in martie avem prima infatisare.in decembrie ... (vezi toată discuția)
Hotarare divort din spania cu pensie alimentara 150 euro/luna cipriantm cipriantm Buna ziua Va rog foarte frumos daca se poate sa ma lamuriti in doua aspecte cu privire la un proces de divort din Spania. Am deschis primul proces de ... (vezi toată discuția)
Custodie copil tanasailiecristian tanasailiecristian sunt divortat de 6 ani si un copil de 10 mentionez ca locuiesc in spania iar copilu este de 1 an la mine pt ca mama sa recasatorit si mai are 2 copii din ... (vezi toată discuția)