avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... se poate divorța?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

se poate divorța?

Eu si sotul meu suntem rezidenti in italia de 10ani de 10 luni suntem separati si eu am intentat divort in italia in martie avem prima infatisare.in decembrie el a venit in romania si sa întors in italia cu un document sa il semnez ca sunt deacord sa ndivortam dupa legile din romania ,mentionez ca avem si un copil de trei ani Daca nu semnez ce se intampla?
Buna ziua,
Ce document?
In Romania nu exista documente care sa se semneze la distanta pentru divort.
Acord alegere lege aplicabila divortului conform art5 din regulament 1259/2010 al consililui Europei in care scrie ca el si cu mine divortam de comun acord ca îmi plateste pensie alimentara si program de vizita cu domiciliu copilului la mine. Eu am intentat divort aici deoarece el a fost infidel si nu ma ajuta cu nimic la cresterea fiului nostru si acum mia adus actele astea sa le semnez
El poate divorta in romania fără acordul meu el avad rezidenta in italia?
Ultima modificare: Joi, 25 Ianuarie 2018
gi-jane2, moderator
Se va judeca procesul din ITALIA.

Oricum , si in procesul de divort puteti invoca faptul ca ati sesizat instantele italiene, in vederea divortului.

Totusi, daca nu incheiati o conventie prin care stabiliti competenta oricarei instante din ROMANIA, competente sunt instantele italiene,.

Poate fi invocata exceptia necompetentei instantei de judecata din ROMANIA.

Succes.
Ultima modificare: Joi, 25 Ianuarie 2018
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Puteti divorta în Italia.
Dacă nu semnati rămâneți căsătoriți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort intre cetateni romani cu resedinta in strainatate.competenta sau necompetenta teritoriala a instantei romane CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI La un termen de judecata instanta a stabilit urmatoarele: Stabileşte termen de judecată la data de (...) pentru când se vor cita părţile, cu menţiunea ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala si materiala divort in italia cezarad cezarad Am o intrbare. Doi soti, care au ultimul domiciliu comun in Romania urmeaza sa divorteze. Mai concret, sotia, plecata in Italia a promovat actiune de divort ... (vezi toată discuția)
Este posibil intr-un proces de divort unde sunt parat sa invoc respingerea actiunii ca nefiind de competenta instantelor romane? vioricasilica vioricasilica Buna ziua, am si eu o simpla nelamurire...va rog ajutati-ma. Eu si cu sotul locuim in Austria,unde a fost ultimul nostru domiciliu ( amandoi cetetaeni ... (vezi toată discuția)