Buna ziua,
Pana anul trecut in Octombrie, tatal meu mi-a platit pensia alimentara de 80 lei care a fost stabilita cu mult timp in urma si vazand ca nu se oboseste sa trimita nimic am plus am hotarat sa-l dau in judecata pentru marirea pensiei. De mentionat ca am implinit deja 18 ani. Am depus in octombrie la Judecatorie iar in luna Februarie s-a stabilit marirea pensiei alimentare la 160 lei, adica dublu.
Deocamdata nu a venit nicio sentinta desi ar fi trebuit sa fie definitiva pana acum. Presupun ca cele 15 zile in care se poate face recurs incep de cand primesc decizia acasa.
Deocamdata tatal meu desi i-am zis ca poate sa vada bine mersi pe internet prefera sa trimita suma de dinainte pana la venirea deciziei acasa.
Acum intrebarea mea este daca sa astept in continuare acasa sau pot intr-un fel sau altul sa o ridic de la Judecatorie?
O alta nelamurire a mea, tatal meu locuieste in Spania si are cetatenie spaniola, lucru care nu l-am putut confirma la Judecatorie. Acestia mi-au cerut adresa lui dar el a refuzat sa mi-o dea. As avea vreo sansa in caz de recurs sa obtin pensia alimentara raportata la venitul lui din Spania?
Vreti sa faceti recurs ? Ati cerut de la inceput sa platesca raportat lavenitul din Spania ?
Daca nu sti dovedit nici ca e cetatean Spaniol, nici ca locuieste in Spania si nici ce venituri are, nu puteti reusi.
Multumesc. Am intrebat asta doar ca fapt divers, nu am de gand sa fac recurs.
In legatura cu sentinta cum sa procedez? O astept in continuare acasa? Au trecut aproape 2 luni cred.
De respectat o respecta, a fost de acord sa cer marirea pensiei alimentare dar nu a vrut sub niciun chip sa dea adresa sau vreo dovada ca e cetatean spaniol. Insa el nu vrea sa trimita suma care s-a hotarat acum pana nu vine decizia acasa si trimite in continuare suma veche. Din ce am inteles presupun ca oricum din luna Octombrie de cand am depus actele la Judecatorie o sa fie nevoit sa trimita diferenta de la 80 la 160 de lei.