avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Modificare pensie alimentara minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Modificare pensie alimentara minor

Buna ziua. Situatia este urmatoarea: Parinti romani, necasatoriti legal, separati in 2010, in Spania, in urma comportamentului violent al tatalui, ..mama obtine custodia minorei in 2011 cu dreptul de a calatori cu minora in afara Spaniei FARA acordul tatalui, si dreptul de a lua decizii cu privire la minora fara acordul tatalui. Tatal are drept de vizite diurne, din 2 in 2 saptamani, vizite pe care nu le indeplineste timp de 3 ani, desi locuieste in apropiere. Nu plateste pensia alimentara stabilita si are 5 plangeri pentru neplata pana in prezent. A primit amenzi. A muncit si cu contract, si fara contract, in toti acesti ani. Din 2015 a vizitat minora tot la 5-6 luni o data. Din 2015, noiembrie, a inceput sa plateasca aproape lunar cantitatea stabilita de lege.

In 2016, septembrie, mama nu mai are loc de munca, tatal are restanta 3 luni de neplata a pensiei, mama ia legatura in mod repetat cu el, telefonic, pentru a-l instiinta ca se muta in Romania la parinti, insa tatal nu raspunde.

Mama si minora locuiesc in Romania, din 4 septembrie. E ajutata de rude. Fetita merge la scoala. Tatal afla si in 26 octombrie trimite notificare mamei la veche adresa din Spania, cum ca o cheama pe mama in judecata, in Spania, pentru micsorare de pensie alimentara, dar si pentru a cere minora in fiecare an in iulie si august, plus o saptamana de Craciun si o saptamana de Pasti, cu conditia ca el sa vina sa o ia din Romania, apoi mama sa se deplaseze in Spania sa o aduca acasa pe cheltuiala ei. De asemenea, cere ca fetita sa nu mai poata fi scoasa din Romania fara acordul lui.

Este posibil ca sa se aprobe astfel de dorinte ale tatalui, in Spania, fara sa se cunoasca veniturile mamei? Noua sentinta va fi valabila in Romania?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 09:03, 6 Februarie 2017
Buna ziua,
Avand in vedere ca dosarul se judeca in Spania dupa legile Spaniei, va sfatuiesc sa luati legatura cu un avocat din Spania sa va sprijine!
In condițiile in care resedinta minorei este in Romania, apreciez ca nu sunt competente instantele spaniole spre a se pronunță pe aspectele in discuție.
Trebuie să fiți citată în România și să vină de comunice acțiunea. Prin întâmpinare odată cu apărările aferente, invocați necompetenta instanțelor din Spania, motivat de faptul că reședința copilului este in România.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minor peste granita timoficiuc ramona timoficiuc ramona Buna seara. Am o fetita de 8 ani care a fost incredintata mamei iar eu astept programul de vizita de la tribunal din septembrie. Mama a luat fata si a ... (vezi toată discuția)
Plecare cu minor in spania katya85 katya85 buna ziua.as avea si eu o problema si as dori sa ma invatati unele lucruri.am o prietena necasatorita care are o fetita de 3 ani.ar vrea sa o ia cu ea in ... (vezi toată discuția)
Vrea sa vina acasa ContSters71776 ContSters71776 sora mea se afla de trei ani in spania unde a nascut recent o fetita. tatal copilului e tot roman dar nu sant casatoriti legal iar relatia lor merge din ce in ... (vezi toată discuția)