avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de apel: instanþa competentã, motivare în ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de apel: instanþa competentã, motivare în drept

Vreau sa fac apel pentru un dosar de reducere a pensiei alimentare.Va rog sa imi spuneti deoarece am vazut ca se depune crere la judecatoria sect 4(unde a fost si fondul):
1.unde se judeca procesul?
2 daca se judeca tot la sect 4 ,am citit ca vor fi 2 judecatori si in acest caz unul
din ei va fi cel care mi-a judecat fondul?
3 ce temei legal invoc pentru cererea de fond?
Va multumesc !
Apelul se va judeca la instanta superioara in speta Tribunalul Bucuresti.
Multumesc f mult;temei legal?
Art. 95 C.proc.civ. - Tribunalul
Tribunalele judecă:

1. în primă instanţă, toate cererile care nu sunt date prin lege în competenţa altor instanţe;

2. ca instanţe de apel, apelurile declarate împotriva hotărârilor pronunţate de judecătorii în primă instanţă;
....
@ freeelis

Multumesc !
In drept invoc dispozitiile art ????
Ultima modificare: Luni, 2 Decembrie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Presupun că întrebaţi cum să motivaţi în drept cererea de apel, chiar dacă în primul mesaj aţi scris "cererea de fond".

Dacă litigiul a început înainte de data de 15 februarie 2013, scrieţi la finalul cererii de apel "în drept, art. 282 şi urm. Cod procedură civilă". Dacă litigiul a început după data de 15 februarie 2013, scrieţi la finalul cererii de apel "în drept, art. 466 şi urm. Cod procedură civilă".

Alte discuții în legătură

Recus dau apel? ioanandrei ioanandrei Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie : Intr-o CAUZA EVALUABILA IN BANI , val. peste 100.000,0 Ron , in care INSTANTA DE FOND a fost TRIBUNALUL- ... (vezi toată discuția)
Urmatoarea instanțã și judecarea în lipsã mioara2012 mioara2012 Buna seara. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: am pierdut un proces cu Finantele in contencios. Fiind in Tribunal, ma gandesc ca urmatoarea cale de ... (vezi toată discuția)
Ce formulez, apel sau recurs in vechiul cod de procedura civila eusaisapte eusaisapte Am primit hotararea de la judecatorie, cu drept de recurs in 15 zile. Impotriva acesteia fac apel sau recurs? Mi se pare ca nu ma incadrez la apel conform ... (vezi toată discuția)