avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum ii pot face pasaport fetitei mele fara semnatura ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum ii pot face pasaport fetitei mele fara semnatura tatalui?

Buna ziua! Am o fetita de 14 ani, care sta in Romania cu mama mea. Ea e trecuta pe numele meu, pentru ca am divortat de tatal ei cand ea era mica. El nu a recunoscut-o ca fiica lui, deci numele lui de familie nu este trecut in certificatul ei de nastere. Nu stiu unde se afla tatal ei pentru ca nu am tinut legatura, deci e imposibil sa dau de el. Eu sunt recasatorita si stabilita in strainatate, cu sotul meu si cealalta fetita a mea, care are 4 ani :justcuz::justcuz:
Intrebarea mea este: Ce pot sa fac pentru a-i putea face pasaport fetitei mele? Ea vrea din toata inima sa vina sa stea cu mine, din mai multe motive. M-am interesat, am trimis mailuri, am vorbit si cand am fost in Romania in vacanta.. dar toti imi spun ca nu se poate fara semnatura tatalui ei. O modalitate ar trebui sa existe, oricat de mult ar costa sau oricat de mult ar trebui sa ma chinui X-( . De exemplu, daca mama mea nu ar mai putea sta cu ea, eu ce fac? Cum o iau la mine? Nu o pot lasa singura. Sper ca ma puteti ajuta, sau imi puteti da un sfat. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 16:30, 4 Decembrie 2013
Doamna, vorbim impreuna si ne intelegem separat.. e chiar asa greu sa raspundeti la intrebari ?
Nu era necesar sa recunoasca copilul si nici sa si-l doreasca pt a fi tata, e un copil nascut in casatorie si tatal ei e fostul dvs sot.
Uitati-va pe certificatul de nastere al copilului si vedeti daca la rubrica tata e trecut fostul dvs sot.
Uitati-va si in hotararea de divort daca scrie ca aveti copilul in incredintare.
Chiar daca copilul are tata in certificat nu e necesar acordul lui daca aveti copilul in incredintare cf hotararii de divort.

Fetita s-a nascut pe vremea cand erati casatorita sau dupa ce ati divortat?
Daca s-a nascut in timpul casatoriei, ce scrie in hotararea de divort?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am și eu o intrebare - certificatul de naștere și tatăl biologic Serffgvg Serffgvg Buna seara am și eu o intrebare cum e posibil ca fostul meu soț să fie tată la fetița mea daca eu am divorțat de un an și o luna de el și noi nu mai ... (vezi toată discuția)
Copil nascut in timpul divortului - legea 101/1992 sau codul familiei? crisis81 crisis81 In 10 zile voi da nastere unui copil, iar divortul de fostul sot inca nu s-a finalizat. Copilul este al iubitului meu actual care doreste sa-l recunoasca. O ... (vezi toată discuția)
Acte minor nascut inaintea divortului cu alt tata decat sotul mamei Cozmenciuclarisa03 Cozmenciuclarisa03 Buna ziua,am o intrebare pt dumneavoastra, sotul meu a fost casatorit si are o fata de 14 ani cu fosta sotie, nefiind despartiti legal ea a mai facut un copil ... (vezi toată discuția)