avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Locuri de parcare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Locuri de parcare

Buna ziua! Am o nelamurire si sper ca ma puteti ajuta d-voastra. La parterul blocului in care locuiesc in Timisoara functioneaza o farmacie. De cateva zile pe locurile de parcare au aparut seme de circulatie "Oprirea si stationarea interzisa" cu exceptia farmaciei. Reprezentantii farmaciei susutin ca au concesionat de la Primarie aceste locuri de parcare (absolut toate), inclusiv accesul pt masini in curtea blocului, unde exista 2 locuri de parcare. Exista vreo prevedere legala care sa le permita sa concesioneze aceste locuri de parcare (toate)? Nu au nevoie de acceptul locatarilor? E legal sa concesioneze si portiunea de acces in curte? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:27, 1 Decembrie 2013
Spatiul limitrof imobilelor de locuit in comun,poate avea statut privat sau in cazul dv,apartine domeniului public
In aceasta situatie autoritatea locala detine autoritatea si competenta sa dispuna dupa propriul interes alocarea si acordarea spatiilor de parcare
Cum concesionarea spatiilor de parcare in favoarea persoanelor juridice asigura aport financiar superior la bugetu local celui obtinut de la persoanele fizice,este de inteles interesul si dispozitia autoritatii locale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, o problema cu vecinul Vanos Vanos Buna ziua , apelez la d-voastra ca poate imi puteti oferi o solutie... In curtea mea sunt 3 case , vecinii ca sa ajunga la ei trebuie sa treaca prin curtea ... (vezi toată discuția)
Concesionare parcare croc1 croc1 Va rog o parere -motivata in drept- despre urmatoarea situatie. Primaria atribuie prin licitatie (asa afirma comisia de atribuire) 2(doua) locuri de parcare ... (vezi toată discuția)
Spatii comerciale la parterul blocului alinaromania alinaromania Buna ziua, In blocul unde locuiesc sunt spatii comerciale la parterul blocului. Aceste spatii comerciale au iesire atat in fata blocului dar si in spatele ... (vezi toată discuția)