avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cerere returnare bani popriti
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cerere returnare bani popriti

buna ziua.tatl meu a avut un proces cu casa de pensii unde a castigat momentan(s-a facut recurs de catre casa de pensii) anularea deciziei de recuperare a banilor pentru activitatile care le-a prestat pe langa pensie-a fost sef de scara si mai lua 15 lei/luna si pt acest fapt casa de pensii i-a trimis adresa cu returnarea bailor incasati necuveniti-adica pensia de 580 lei.Intrebarea mea este:
decizia tribunalului de care apartinem este executorie de drept,maine as dori sa fac o cerere prin care sa mentionez sa nu mai puna poprire pe pensie si sa ii redea banii retinuti pana in prezent,insa nu stiu exact cum sa precizez in cerere ca sa nu par aroganta....rugam returnarea banilor opriti pana in momentul de fata?Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: sv.cristian , utilizator 21:43, 3 Decembrie 2013
Nu rezultă din mesajul dvs. dacă instanţa a dispus şi restituirea sumelor reţinute din pensie sau a dispus numai anularea deciziei de debit.

Însă, indiferent de ceea ce a decis instanţa, tot ce aveţi de făcut este să solicitaţi casei de pensii să pună în aplicare hotărârea instanţei. Este absolut suficient să scrieţi asta în cerere.
totusi ar fi bine sa asteptati finalizarea recursului, deoarece Curtea poate respinge actiunea dvs si nu ati facut nimic cu executarea vremelnica a sentintei tribunalului....
daca decizia curtii va va fi favorabila, solicitati atunci punerea in executare a sentintelor.
decizia va apartine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de restituire a contributiei de 5,5% la asigurarile de sanatate pentru pensiile sub 740 lei cretzustancu cretzustancu Rog pe cineva care poate sa-mi \"spuna\" si mie cum se face, unde se trimite si ce trebuie sa contina o cerere pentru restuirea sumelor retinute abuziv (confor ... (vezi toată discuția)
Hotarare irevocabila 9fpa 9fpa Hotararea civila ,dispusa de Sectia conflicte de munca ,asigurari sociale si contencios administrativ a Tribunalului judetean in urma unui proces civil cu Casa ... (vezi toată discuția)
Foarte important 2 simpatyk simpatyk Uitati cum sta treaba.Eu am depus la casa de pensii dolj adeverente cu salari si cu sporul de vechime ca am castigat salarii mai mari ca cele anscrise an ... (vezi toată discuția)