9fpa a scris:
Hotararea civila ,dispusa de Sectia conflicte de munca ,asigurari sociale si contencios administrativ a Tribunalului judetean in urma unui proces civil cu Casa judeteana de pensii este favorabila pensionarului dar nu este o hotarare definitiva si irevocabila deoarece se incheie cu expresia:"cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare".Eu presupun ca vor apare 3 situatii:
1)Casa de pensii face recurs in termen de 15 zile de la comunicare;
2)Casa de pensii face re curs intr-un termen mai mare de 15 ziel:
3)Casa de pensii nu face recurs .
Pentru cazul 1) se merge la recurs si se asteapta hotararea Curtii de Apel care va fi "Irevocabila"
Pentru cazul 2)si 3) nu-mi este clar cum trebuie procedat de catre pensionar:
-dupa scurgerea celor 15 zile de la comunicarea primei hotatrari civile trebuie sa merg la Tribunal si sa-mi ateste printr-o stampila ca hotararea a ramas "definitiva si irevocabila'?
-de unde stie Tribunalul ,dupa scurgerea celor 15 zile de la comunicare ,ca nu s-a facut recurs sau s-a facut recurs tardiv?
Sentinta civila
este definitiva! Daca doriti sa fie pusa mai repede in executare (si cine nu doreste, nu-i asa?), mergeti la arhiva tribunalului
in termen de 15 zile de cand ati primit-o si solicitati investirea cu formula executorie prevazuta de art. 269 Cod procedura civila! Dupa aceea depuneti-o la Casa de Pensii insotita de o cerere prin care solicitati punerea ei in executare! Irevocabila ori ba, o hotarare judecatoreasca investita are putere de lege si trebuie sa fie respectata intocmai!