avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită va rog sfaturi cu privire la executare silita hotarare ...
Discuție deschisă în Executare silită

va rog sfaturi cu privire la executare silita hotarare definitiva si executorie de drept jurisdictia muncii

1. Cf NCPC poate instanta de executare sa incunviinteze o cerere de executare silita fara somatie, fara citarea partilor, a unei hotarari definitive si executorie de drept pronuntata in oct 2012 - conflict de munca, la cererea mea personala,eventual prin avocat, urmand sa ma adresez executorului judecatoresc cu hotararea de incuviintare si cu celelalte acte necesare?
Precizez ca din oct 2012 i-am am cerut fostului angajator executarea de buna (de doua ori in scris) dar acesta ma duce cu " bombonica" -mi-a trimis de fiecare data raspuns ca nu poate sa execute pentru ca are datorii la bugetul de stat si mi-a trimis extrase de cont ca n-are bani (desi a incasat lunar mai multi bani decat putea sa plateasca salariile...ori a facut alte plati, ori admin unic asociat si-a cumparat CLK-ul nou cu care se afiseaza acum , ori ... numai el stie ce face, ca eu n-am cum sa aflu).
"fara somatie" ma gandesc ca ar reprezenta elementul surpriza - admin fiind unic asociat poate sa dispuna ce vrea cu banii din conturi daca are termen la dispozitie
Cu alte cuvinte, intrebarea este daca incuviintarea silita se cere numai de catre executor dupa ce imi inregistraza o cerere de executare silita, sau se poate legal ca instanta sa-mi incuviinteze executare silita inainte de a apela la executor

2. pentru executare silita trebuie sa platesc taxa de timbru si timbre judiciare, tinand cont ca hotararea definitiva si executorie de drept tine de jurisdictia muncii, iar executare silita inteleg ca este faza a aceluiasi proces.

3. ma pot adresa oricarui executor judecatoresc , chiar daca nu este din judetul in care se afla sediul societatii debitoare si care este instanta de executare (tot tribunalul, o judecatorie din circumscriptia CAB sau neaparat judecatoria de care apartine sediul firmei);

4. hotararea contine " salarii pe perioada ..." fara suma precizata; angajatorul nu vrea sa calculeze prin propriul serviciu de contabilitate[ tinand cont ca nu e filosofie calcului sumei totale astfel incat sa fie calculata de expert contabil, e valabila o foaie de calcul detaliat cu semnatura mea la care atasez o copie legalizata dupa carnetul de munca si eventual certificatuil de pregatire contabilitate, ca sa evit o cheltuiala inutila?

Alte discuții în legătură

Executare silita hotarare conflict de munca integrity integrity 1. Cf NCPC poate instanta de executare sa incunviinteze o cerere de executare silita fara somatie, fara citarea partilor, a unei hotarari definitive si ... (vezi toată discuția)
Executare silita pe raza sectorului 2 tartoru2004 tartoru2004 Buna ziua, Judecatoria sector 2 a admis o incuviintare executari silite pe un contract de credit care il aveam intarziat, dar in incheierea de ... (vezi toată discuția)
Reluare executare silita ?! conelia anghel conelia anghel In 2012 am castigat un [b]proces pe litigii de munca[/b] atat la [b]fond (tribunal)[/b] cat si la [b]recurs (CAB)[/b] . In acelasi an 2102 [b], am executat ... (vezi toată discuția)