In cadrul unei proceduri de executare silita infiinteaza un sechestru executional asupra unor bunuri ale unui debitor. Inainte de a se trece la vanzarea acestor bunuri mobile, debitorul intra in procedura de insolventa. In cadrul acestei proceduri, creditorul este trecut in tabel ca si creditor chirografar, iar prin planul de reorganizare se stabileste ca grupa creantelor chirografare este defavorizata si acesti creditori nu primesc nimic. Intre timp, societatea debitoare iasa din insolventa. Intrebarea este: mai este valabil sechestrul infiintat dupa ce debitorul a iesit din insolventa?
Cum sa nu primeasca nimic? Un astfel de plan nu poate fi confirmat de catre judecatorul sindic. Daca se iese din insolventa inseamna ca s-au stins in intregime creantele, deci nu mai evem executare silita, implicit nici sechestru.
Inteleg ca sechestrul s-a pus pentru datorii anterioare intrarii in insolventa. In acest caz, in cadrul procedurii de insolventa administratorul judiciar ar fi trebuit sa se ocupe de ridicarea sechestrului. Daca datoriile au fost anulate prin planul de reorganizare, atunci practic ele nu mai exista, deci nici sechestrul nu mai are temei.
Da, categoria creantelor chirografare poate fi defavorizata chiar 100%, iar daca planul a fost aprobat de creditori, atunci judecatorul sindic poate decide si el aprobarea lui.
Insolventa
ContSters52542
va rog sa imi explicati si mie prev art.137. alin. 2 Lg 85/2006 *la data confirmarii planului de reorganizare debitorul este descarcat de diferenta dintre ... (vezi toată discuția)
Ipoteca mobiliara
anjinsan
Buna Ziua,
O creditor infiinteaza un sechestru asupra unor bunuri mobile ale unui debitor si inregistreaza acest sechestru in arhiva electronica de garantii ... (vezi toată discuția)